קראמבל תפוחים
קראמבל תפוחים עם שיבולת שועל בניחוח משגע שממלא את הבית ומרחיב את הלב - זה בדיוק מה שבא לי עכשיו כשמתחיל להחשיך מוקדם יותר.
המעלות יורדות ויחד איתן גובר הרצון בקינוח מתוק, חם ומספק: קראמבל תפוחים עם קוביות תפוחים עסיסיות בניחוח משגע ומעליהם שכבה פריכה ומענגת. זה הקינוח שלגמרי עושה את העבודה. גם טעים, גם בריא, גם שפוי קלורית וגם מספק. כל מה שעונה על המוטו שלי שהוא #גםבריאוגםטעים.
המתכון טבעוני וללא גלוטן. זה הקינוח הפרווה המושלם לארוחת ערב שבת וביחד עם כוס קפה שחור טוב מהווה גם ארוחת ביניים מאוזנת בין הארוחות. שכמו שאני תמיד מלמדת בתוכניות התזונה שלי, מריר מנטרל את הצורך בעוד ועוד מתוק.
רגע לפני שנעבור למתכון עצמו, בואו נתייחס ליתרונות התזונתיים שהוא אוצר בתוכו.
יתרונות תזונתיים ובריאותיים:
קינמון: תבלין המסייע בוויסות רמות סוכר וכן בהגנה על תאי העצבים שבמח. שימוש בו מוסיף למנה מתיקות טבעית ומפחית את הצורך בשימוש נוסף בסוכר..
תפוחי עץ אדומים: לרוב מכינים קראמבל עם תפוחי עץ ירוקים, בכוונה השתמשתי במתכון בתפוחי עץ אדומים - ככה יש צורך להוסיף פחות סוכר. את החומציות אני משיגה באמצעות תוספת של מיץ לימון.
שיבולת שועל: מכילה סיבים תזונתיים מסיסים המסייעים בוויסות רמות כולסטרול ותורמים לתחושת השובע וכן לתנועתיות מעי. כמו כן, מעלה את רמות הסרוטונין המשפיע על תחושת הרוגע, בזכות היותה מכילה טריפטופן. בנוסף, מהווה מזון פרה ביוטי לחיידקי מערכת העיכול ומכאן תומכת בבריאות מערכת החיסון. שקדים: השימוש בקמח שקדים ובחמאת שקדים - שומנים טובים, מאפשר להוריד את הערך הגליקמי של המנה וככה כשאוכלים את הקראמבל מושגת עליה מתונה יותר של הסוכר בזרם הדם ומתקבל שובע למשך זמן רב יותר.
המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להירשם לערוץ כמנויים🙂
רוצים לקבל עדכונים על המתכנים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
קראמבל תפוחים
טבעוני. ללא גלוטן. מתאים לטבעונים. נמנעים מגלוטן, מדיאטים, סוכרתיים.
זמן הכנה: 25 דק' זמן אפיה: 50 דק' זמן כולל: 75 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים: בלילה:
4-5 תפוחי עץ אורגנים אדומים חתוכים בקליפתם לקוביות (בכמות שתספיק לכ4 כוסות תפ"ע)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון טרי
ציפוי:
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס שיבולת שועל (מעורגלת- לנמנעים מגלוטן)
1/3 כוס סוכר חום/ פרי הנזיר חום
1/3 כוס חמאת שקדים/ שמן קוקוס/ שמן זית
1 כף סירופ מייפל
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.
מערבבים את בלילת תפוחי העץ עם הלימון, הקינמון, האגוז מוסקט, סירופ המייפל ותמצית הוניל היטב בקערה ומעבירים לתבנית אפיה עגולה (בקוטר של 20 ס"מ) שבתחתיתה נייר אפייה.
שופכים את הציפוי מעל התפוחים ואפו במשך כ - 45 דקות – עד שתפוחי העץ אפויים ובצבע חום מוזהב.
תזונטיפ: כוס קראמבל ביחד עם כוס קפה שחור/ אספרסו/ כוס תה ירוק מושלמת כארוחת ביניים מאוזנת.
בתיאבון!
פותח על ידי יפית בן מרדכי.