top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

חטיף חומוס מתובל

חטיף חומוס ממכר! טעים בטירוף, קל להכנה ובריא. מושלם לרגעים שהילדים מחפשים חטיף מלוח וקערה בריאה להגשה על השולחן כשמארחים חברים. מהצד הקולינרי, חטיפי החומוס האלו מתובלים וקריספיים ומהווים נשנוש כיפי. מהצד התזונתי, השתייכותם למשפחת הקטניות ואופן הכנתם הופכת אותם לחטיף מאוזן ובריא בין הארוחות ואפילו תוספת פריכה ובריאה לסלט טרי (תחליף בריא לקרוטונים). מתכון טבעוני, ללא גלוטן, קל להכנה והכי חשוב... טעים.

כמה פעמים מצאתם את עצמכם באמצע יום מטורף מחוץ לבית לא מספיקים לאכול מסודר ובסוף נופלים על בורקס או לחלופין מגיעים הביתה מורעבים ומפרקים חצי מקרר? לא תמיד יש זמן או כח להערכות מוקדמת, בדיוק עבור זה אני הולכת לשתף אתכם היום באחד הנשנושים החביבים עליי לקחת איתי ליום ארוך מחוץ לבית. חומוס מתובל. חטיף הזה מושלם, כי הוא מבוסס קטניות, שהן ידידותיות לבריאות ולסביבה.


ניתן להכין מראש כמות גדולה ולשמור במקרר להמשך השבוע. המתכון קל להכנה ומשמש פתרון זמין נח לימים בהם נמצאים שעות ארוכות מחוץ לבית - ניתן לקחת בשקית או בקופסא אישית עבודה או טיול - כארוחת ביניים מאוזנת כמו כן הוא מהווה תוספת בריאה למרקים, תחליף בריא לקרוטונים בסלט, וקערה קראנצ'ית וכיפית להגשה על השולחן כשמארחים חברים או לצד הבירה כשצופים במשחק כדורגל או כדורסל.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

גרגירי חומוס: מכילים כמות נאה של חלבון (כ-15 גרם ב-100 גרם), סיבים תזונתיים וכמות גבוהה של חומצה פולית, ולכן מומלץ בעיקר לנשים בהיריון. בנוסף הוא מהווה מקור טוב לסידן, ברזל ואשלגן.


שמן אבוקדו: שמן בעל נקודת חמצון גבוהה, הרבה יותר ביחס ליתר השמנים, ובזכות כך הוא מתחמצן פחות בחימום וכך נמנעת יצירת הרדיקלים החופשיים שמתרחשת כתוצאה מתהליך חימום השמן.





המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. הכנסו והכינו ביחד עימי. אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים.


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.


 

חטיף חומוס


טבעוני. ללא גלוטן. ידידותי לטבעונים, נמנעים מגלוטן, מדיאטים, סוכרתיים.

נשנוש בריא של גרגירי חומוס מתובלים בפפריקה, כמון וכורכום בתוך קערה
 

זמן הכנה: 5 דק' זמן בישול: 20-25 דק' זמן כולל: 30 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 3 כוסות חומוס מבושל ומסונן

  • 4 כפיות שמן אבוקדו/ שמן זית

  • 2 כפיות כורכום

  • 2 כפיות כמון

  • 2 כפיות אבקת קייג'ון/ פפריקה מעושנת

  • מלח הימלאיה ורוד/ גס - לפי הטעם

  • ניתן להוסיף גם פלפל לבן/ שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות צלזיוס.

  2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  3. מערבבים בקערה את החומוס המבושל ביחד עם השמן והתבלינים, עד שגרעיני החומוס מצופים היטב.

  4. שמים את החומוס בשכבה אחת על נייר האפייה וקולים בתנור במשך כ20 דקות.

  5. פותחים את התנור, מערבבים את גרגירי החומוס וקולים למשך כ5 דקות נוספות.

תזונטיפים:

  • במידה ורוצים את החומוס כקרוטונים, כתוספת לסלטים או מרק, כדאי לאפות בתנור ל 10-15 דקות נוספות.

  • ילדים אוהבים תיבול עדין, במידה ומכינים עבורם כדאי לתבל רק באורגנו וקצת מלח.

  • לגרסה מתוקה: מחליפים את התיבול ב2 כפות מייפל, כף סוכר חום, 2 כפיות שמן קוקוס וחצי כפית קינמון. אופים באותה דרך.

  • ניתן להכין מראש כמות גדולה מאלו ולהשתמש בזה במהלך השבוע. ניתן לשמור בקופסא סגורה הרמטית במקרר למשך חמישה ימים, אם הם מאבדים את הפריכות עם הזמן, אפשר לחמם מחדש בתנור כמה דקות כדי להחיות אותם.

  • ניתן להוסיף כתוספת בריאה לסלט (במקום קרוטונים), ניתן לקחת בשקית/ קופסא אישית לעבודה כארוחת ביניים מאוזנת.

בתיאבון!

פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page