top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות עם גבינה. דיאטטיות ועשירות בחלבון. קלות להכנה וטעימות להפליא! לביבות ירק שיחטפו במהירות מהצלחת. מושלמות להדלקת נרות טעימה, בריאה ושפויה קלורית בשבוע חנוכה שלפנינו, לבראנץ' קייצי וגם לארוחת ערב קלה. מתכון שיככב אצלכם על השולחן.

לביבות כרובית אפויות בצלחת לבנה לצד חנוכיה של חג החנוכה
טעימות, דיאטטיות, עשירות בחלבון וקלות להכנה

המתכון הזה הוא יצירתה של נטע, לקוחה מקסימה אותה ליוויתי לפני כעשור. היא שיתפה איתי את המתכון כשהיתה אצלי בתהליך של ליווי תזונתי ואחרי שניסיתי אותו פעם אחת - נשבתי בקסמיו. כיף להכין אותן עם הילדים לארוחת ערב בריאה במסגרת תהליך הרזייה חיטוב וגם שמירה על המשקל. וזה לגמרי המתכון הדיאטטי המנצח שלכם ללביבה דיאטטית ושפויה קלורית שנותנת פייט מנצח לכל הלביבות עתירות השומן. אני ממליצה בחום להכין כמות כפולה, כי הן נחטפות ונאכלות במהירות. זה בדיוק מה שקורה לי בכל פעם שאני מכינה אותן.

לפני שנתחיל כמה מילים על הכרובית והיתרונות התזונתיים שהיא אוצרת בתוכה. למי שרוצה לדלג היישר למתכון - שילחץ כאן. כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, עליה נמנים גם כרוב, ברוקולי, צנון, קולרבי וצנון. מבחינה גנטית, אבות אבותיה של הכרובית צומחים בר בישראל, בדמות מיני החרדל.


כרובית ערך תזונתי

כרובית אורגנית
בחרו בכרובית אורגנית

הכרובית דלה בקלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת השובע. עשירה בויטמין C ובמנרל האשלגן. מכילה נוגדי חמצון - המגינים על הגוף מפני רדיקלים חופשיים וכן מכילה אינדול 3 קרבינול - המסייע במניעת סרטן השד והשחלות ותרכובת בשם סולפוראן - בעלת השפעה המגינה על המח ומגינה מפני סרטן. בבישול הכרובית במים חלק מהויטמינים שבהם ומטעם שלהו מופרש החוצה והולך לאיבוד. לשמירת הערכים התזונתיים, עדיף לאדות את הכרובית.


כרובית קלוריות

בכוס (107 גרם) כרובית יש 27 קק"ל, 5.3 גרם פחמימות, 2.1 גרם סיבים, 2 גרם חלבון,0.3גרם שומן, 24 מ"ג סידן, 320 מ"ג אשלגן, 61 מק"ג פולאט, 51 מ"ג ויטמין C שהם 92% מהקבוצה היומית המומלצת של ויטמין C.

כמה קלוריות יש בלביבה?

כל לביבה מכילה 50 קלוריות. החישוב בוצע בחלוקת המסה ל30 יחידות, וכולל בתוכו 3 כפות שמן זית לשימון התבנית.

לביבות ירק אחת על גבי השניה

טיפים ברכישה ואחסון של כרובית

  • יש לבחור כרובית עם ראש לבן ומרקם קשיח, שעליה ירוקים ולא נבולים. ללא כתמים חומים או שחורים, נקודות או שאריות של עובש.

  • כרובית תחזיק שבוע במקרר במגירה התחתונה במקרר.

  • מומלץ להסיר מהכרובית את העלווה ולאחסנה במקרר בשקית ניילון מוצמדת עם חורים.

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

לקבלת עדכונים על המאמרים המתכונים הבאים שלי - כתבו את המייל שלכם בתיבה שבתחתית הדף.


הכנתם? השאירו תגובה למטה ושתפו אותי איך יצא לכם.


 

לביבות כרובית אפויות


דיאטטי. צמחוני. מתאים למדיאטים, צמחונים, סוכרתיים. מתאים לנמנעים מגלוטן - תחת התאמות.

לביבות כרובית בתנור
 

זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: כ90 דק'

 

מצרכים: (30 יחידות)

  • 1 כרובית גדולה

  • 250 גרם (קופסא) גבינת שמנת 5%

  • 125 גרם גבינת פטה 5%

  • 2 ביצים אורגניות

  • 3 כפות קמח שיבולת שועל/ קמח כוסמין/ קמח עדשים

  • 1 חבילת עלי פטרוזילזיה/ כוסברה/ שמיר/ גם וגם

  • 1/3 כפית אגוז מוסקט

  • 1/2 כפית פלפל לבן/ שחור

  • קורט מלח

  • 3 כפות שמן זית לשימון נייר האפייה

הוראות הכנה:

  1. מאדים את פרחי הכרובית בכלי אידוי מבמבוק על כיריים במשך 5-6 דקות עד לריכוך. אפשר גם לבשל את הכרובית עד לריכוך מלא. לקיצור תהליכים ניתן להשתמש במיקרוגל. מניחים את הכרובית בכלי סגור עם מים ומפעילים את המיקרוגל למשך חמש דקות על עוצמה גבוהה.

  2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.

  3. מכינים מראש תבנית שבתוכה פרוס נייר אפיה, אותו משמנים בשמן זית ומניחים בצד.

  4. מעבירים את הכרובית המוכנה למסננת להגרת נוזלים.

  5. מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים עם מזלג או מועך פירה. ניתן גם להשתמש במעבד מזון, אולם חשוב לעבד בפולסים קצרים, לקבלת תערובת אחידה (לא לקבלת מחית חלקה מידי).

  6. מוסיפים לפירה כרובית את הגבינות, הביצים, הקמח, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לעמוד כחמש דקות בטמפ' החדר.

  7. לקוחים כף מהתערובת ויוצרים בעזרת הידיים לביבה ומניחים על נייר האפייה שבתבנית וכך הלאה.

  8. אופים הלביבות עד להזהבה. במחצית הזמן מומלץ להפוך אותן לצדן השני. התנור שלי מאוד איטי, אז האפייה בו היא על 90 דקות, ייתכן מאוד כי בתנור שלכם צריך פחות זמן ולכן הכלל הוא עד הזהבה.

  9. כשהלביבות מוכנות - מוציאים מהתנור ומגישים אותן חמות.

הערה חשובה: אם אתם רוצים שהלביבות יצאו לכם קריספיות כמו לביבות מטוגנות, אל תתקמצנו על השמן בנייר האפיה. פזרו שמן בנדיבות. אם אתם חובבי טעם אפוי, ולא רוצים את הטעם המטוגן, הברשה קלה של נייר האפיה בשמן - עושה את העבודה.


גרסה ללא גלוטן: לנמנעים מגלוטן השתמשו בקמח עדשים או בקמח שקדים



הצעת הגשה: הגישו לצד סלט ירוק המורכב מנבטוטי ברוקולי/ חרדל, חסה ומלפפון בליווי יוגורט עיזים עם שמיר או בליווי עגבניות שרי חצויות ויוגורט.

תזונטיפ:

  • ניתן להוסיף איזה תבלינים שרוצים – שום, צ'ילי גרוס.

  • לגרסה כשרה לפסח - השתמשו בקמח מצה.

  • ניתן להכפיל את הרכיבים ולהכין כמות גדולה.

  • ניתן לנשנש כחטיף או לשים בצלחת כתוספת לארוחה חמה – כך או כך יזללו אותו מהר.

בתיאבון! פותח והומצא על ידי נטע מאיר.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page