סלט מקסיקני
תירס מתוק עם אבוקדו קרמי ועגבניות עסיסיות זה שילוב מקסיקני מושלם. כיאה למי שגדלה בעיירת חוף, הים עבורי, הוא מקור לשלווה ורוגע ומעניק לי תחושה של בית. מאז ומעולם כמהתי לגור בבית על חוף הים. אני זוכרת שבימי התואר הראשון שלי, ציפור קטנה לחשה לי שבניגוד לישראל, זול מאוד להשכיר בית על החוף במקסיקו, וזה ידידיי, נהפך למעיין חלום עבורי. אחרי התואר הראשון, סיפרתי לעצמי, אקח לעצמי חצי שנה של הפסקה מהחיים כאן ואגור בבית על חוף הים במקסיקו. בבוקר אצא לריצה בחוף, אכין לעצמי ארוחת בוקר בריאה ואקרא ספר, אטייל, אוכל מאכלים מקומיים טריים ובריאים ואהנה מהשקט. המציאות והחיים היו חזקים יותר, סדרי העדיפויות השתנו והחלום על מקסיקו נהפך לפנטזיה רחוקה, אבל החיבה לאוכל מקסיקני מעולם לא נשכחה. אז עד שאבקר שם בעצמי, אני נהנית ממגוון מאכלים כאן בארצנו היפה. לבנתיים, אשתף אתכם במתכון לסלט אהוב עליי כשאני מארחת או סתם כשבא לי לגוון את ארוחת הצהריים שלי בסלט מקסיקני טעים ובריא.
יתרונות תזונתיים:
שעועית שחורה - בזכות היותה מכילה סיבים מסיסים היא מסייעת במניעת סרטן, בהורדת כולסטול, באיזון רמת הסוכר בדם. היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ועשירה במינרלים אשלגן ובסידן. אבוקדו - מכיל את נוגדי החמצון לוטאין וזקסנטין המקושרים לירידה בסיכון לחלות בקטרקט ותורמים לבריאות העניים ועשיר בחומצה אולאית המסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) ובהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) בדם. פלפל אדום - מספק כמות נאה של ויטמין C המגביר את ספיגת הברזל הצמחי הנמצא בשעועית השחורה.
הרכב הסלט מספק הרמוניה של אבות המזון - פחמימות (תירס, ערמונים), חלבונים (שעועית), שומן טוב (אבוקדו) וירקות (ויטמינים ומנרלים), תחושת שובע ממושכת ומימוש בפועל של עקרונות התזונה הים תיכונית.
אז קדימה! הכנסו למטבח, הפשילו שרוולים והפליגו איתי למחוזות הקולינריים של מקסיקו.
בתיאבון!
יפית.
סלט מקסיקני
טבעוני. ללא גלוטן. מתאים ל: מדיאטים.טבעונים. סכרתיים. צליאקים. רגישים לגלוטן
זמן הכנה: 15 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים לסלט: (1 מנה)
1/2 כוס גרעיני תירס
1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת
1/2 אבוקדו קצוץ
2 כפות בצל סגול קצוץ
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים/ רבעים
3 כוסות ירקות עליים אורגנים
אופציה: ניתן להוסיף גם 1/2 כוס ערמונים קצוצים
מצרכים לרוטב: (2 מנות)
2 פלפלים אורגניים קלויים
3 כפות. גרעיני דלעת
מיץ מלימון אחד
1 כף כוסברה טרייה
1/4 כפית. כַּמוֹן
קאיין
מלח לתיבול
לאוהבי החריף: 1/2 פלפל חלפיניו קצוץ
הוראות הכנה:
מרתיחים מים בסיר קטן, כשהמים רותחים מוסיפים את התירס ומבשלים במשך 2-3 דקות ומסננים.
בנתיים, שמים את הירקות העליים בקערה גדולה, קוצצים את שאר חומרי הסלט ומוסיפים לקערה, כשהתירס מוכן, מוסיפים גם אותו.
להכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר במהירות גבוהה ומעבדים לתערובת חלקה, במשך כדקה.
יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט, ואת היתר מעבירים לקופסא ושומרים במקרר לשימוש בהמשך השבוע.
מערבבים את הרוטב עם הסלט ומגישים.
בתיאבון!
פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.