top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

פודינג צ׳יה מאצ'ה ורימונים

ארוחת בוקר מתוקה שמסייעת בחיזוק מערכת החיסון! על היתרונות התזונתיים של זרעי צ'יה, מאצ'ה ורימונים ורעיון הגשה כקינוח לבראנץ' ולארוחה חגיגית - במתכון זה.

פודינג צ'יה מאצ'ה
פודינג צ'יה מאצה ורימונים -גם טעים, גם בריא וגם קל להכנה

פודינג צ'יה מאצ'ה עם רימונים -ארוחת בוקר מתוקה טעימה, שגם מסייעת בחיזוק מערכת החיסון!

במתכון אשתף אתכם אודות היתרונות התזונתיים של זרעי צ'יה , מאצ'ה ורימונים - אפילו הכנתי לכם סרטון מצולם בו אני מראה את ההכנה בשידור חי. חוצמזה אגלה לכם שאפשר להכינו את הפודינג שלנו בכוסות צייסרים ולהגישו כקינוח מפנק, יפה וטעים בסיומה של בראנץ' או ארוחה חגיגית.


פודינג צ'יה

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

זרעי צ'יה: מקור לשומנים בריאים, עשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3 המסייעת בהגנה על המח ועוזרת לשמור על יחס חיובי בין אומגה 3 לאומגה 6. בנוסף, מהווים מקור לחלבון וכן עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתנועתיות מעיים ולפעילות סדירה של מערכת העיכול וכן במנרלים סידן, אבץ ומגנזיום.

מאצ'ה : תה ירוק עתיר נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים ובעיקר בפלבנואידים (ידוע על כ4000 סוגים שונים). הפלבנואידים העיקריים בתה ירוק הם מסוג קטקינים (Catechines), כשהקטקין המשמעותי ביותר בו הוא הEG' CG, המסייע בהגברת חילוף החומרים ועוזר בהורדת רמות כולסטרול בשתייה באופן קבוע. ריכוז הEGCG הזמין בשתיית מאצ'ה גבוה פי 137 מכמותו הזמינה בסוגי תה ירוק מסחריים אחרים, הסיבה לכך היא שבשתיית מאצ'ה נאכל העלה כולו, זאת בניגוד למיצוי החלוט במקרה של תה ירוק אחר. משמעות הדבר שמתקבל ריכוז גבוה בהרבה של קטכינים, כלורופיל ונוגדי-חימצון, אז אם כבר ירוק – בחרו במאצ'ה.

רימונים: מקור לסיבים תזונתיים, ויטמיני C, B (בעיקר פולאט ו6B), ויטמין E ואשלגן. מכלול רכיבי ברימון מסייע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, בהפחתת מצב דלקת, עוזר בהורדת רמות ה – LDL כולסטרול ולחץ הדם ועשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן. הפיגמנט האדום שבו מקנה לו פוליפנולים ביניהם אנתוציאנינים. עוד על יתרונות הרימון ומחקרים שנערכו בנושא ניתן לקרוא בפוסט זה.

דבש: מבחינה תזונתית, אחוז הפרוקטוז (סוכר הפירות) בדבש גבוה יותר מהגלוקוז, ולכן פירוקו בגוף מעלה את רמות הסוכר באופן מתון יותר מסוכר לבן. מלבד זאת הוא מכיל רכיבים תזונתיים שאינם קיימים בסוכר: יש בו כמויות יפות של נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום, עם זאת כשמדובר בכפית דבש כהמתקה לשתיה, כמות נגדי החמצון שיש בה היא זניחה ובטלה בשישים.


לפניכם המתכון המצולם. אל תשכחו להרשם לערוץ היוטיוב כמנויים.


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.

לקבלת עדכונים למייל על מאמרים ומתכונים חדשים שמועלים לבלוג - הזינו את כתובת המייל שלכם בתיבה שבתחתית העמוד.

כתבו לי למטה בתגובות איך יצא לכם.

 

פודינג צ'יה מאצ'ה ורימונים


ידידותי לטבעונים, נמנעים מגלוטן, מדיאטים, סוכרתיים ורגישים ללקטוז.

פודינג צ'יה מאצ''ה ורימונים
 

זמן הכנה: 5 דקות. זמן במקרר: 4 שעות. דרגות קושי: קל מאוד.

 

מצרכים:

  • 4 כפות זרעי צ'יה

  • 1 כוס חלב סויה מועשר בסידן/ חלב לבחירה

  • 1/2-1 כפית אבקת מאצ'ה

  • 1 כפית שמן קוקוס

  • טופינג: רימונים, קוקוס צ'יפס/ שבבי קוקוס, דבש/ אגבה - להמתקה נוספת

  • לקישוט הכוס: 1/2 קיווי פרוס לפרוסות בעובי בינוני

הוראות הכנה:

  1. מצמידים את הקיווי לכוס בצורה מעגלית.

  2. מערבבים את כל הרכיבים בכוס, בזהירות בלי לגעת בקיווי.

  3. מכסים את הכוס ומניחים במקרר למשך כ4 שעות או למשך הלילה.

  4. בבוקר מסירים את המכסה, מקשטים את הכוס עם קרם קוקוס, רימונים, קוקוס צ'יפס. במידת הצורך ממתיקים עם אגבה או דבש.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page