צ'יפס קייל
צ'יפס קייל טעים, פריך ודיאטטי שנחטף ברגע, לצד הסברים איך לוודא שהצ'יפס יצא קריספי ולא מיימי ואיך למקסם את היתרונות התזונתיים שבעלי הקייל - במתכון שלפניכם.
הצ'יפס הזה תמיד להיט אצלי - בין אם זה בסדנאות בישול, כשאני מארחת או בעל האש משפחתי. אחיינים שלי תמיד טורפים הכל בהנאה גדולה וכשאנחנו ביחד, הם אוהבים לעמוד על יד התנור בזמן האפייה ולבקש שאוציא להם בכל פעם חתיכה מוכנה. יש בו קראנצ’יות שמזכירה חטיף, מרירות עדינה והרבה מאוד בריאות.
את המתכון הזה העברתי רבות בקליניקה במסגרת ייעוצי תזונה. היות וחלק מלקוחותיי שבו לספר כי הצ'יפס יוצא מיימי ולא מספיק קריספי. החלטתי להסריט את המתכון בעמוד שלי בפייסבוק ולהראות הכל בדיוק - שלב אחר שלב. כך תוכלו להכין לעצמכם נשנוש שעוזר לשמור על הגזרה ולא דורש הרבה הכנה.
רגע לפני שנעבור למתכון, בואו נתייחס ליתרונות התזונתיים שיש בו.
קייל ערך תזונתי
הקייל הוא ירק דל בקלוריות, דל בשומן, עשיר בסיבים תזונתיים, בויטמינים ובמינרלים. מאה גרם ממנו מכילים רק כ21 קק"ל, 3 גרם חלבון ו6 גרם סיבים תזונתיים. כמו כן הוא עשיר בויטמין K, ויטמין A וויטמין C. בנוסף, הקייל עשיר בנוגד החמצון לוטאין וכן משתייך למשפחת המצליבים, המסייעת במניעת סרטן השד והשחלות.
שמן אבוקדו: עשירות בויטמיני B ובכולין, רכיב תזונתי המסייע לזיכרון וויסות המוח, מערכת העצבים ומערכת כלי הדם והלב.
כדאי לדעת: ערכם התזונתי של עלי הקייל במהלך האפייה נשמרים באופן חלקי - בעוד שויטמינים עדינים כמו ויטמין C לא נשמרים באפייה. המינרלים שבעלי הקייל נשמרים גם באפייה,
המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. במתכון המצולם אני מסבירה על מה כדאי להסתכל כשרוכשים קייל, באיזה שמן כדאי להשתמש באפייה של הקייל, למה אני מעדיפה ירקות אורגניים (ביחוד כשמדובר בירקות עליים) ואיך מוציאים את הקייל מהתנור קריספי ולא מיימי. אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
צ'יפס קייל
דיאטטי, טבעוני. ללא גלוטן.
זמן הכנה: 7 דק' זמן אפיה: 15 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
צרור קייל
1-2 כפות שמן אבוקדו
קורט מלח הימלאיה ורוד
הוראות הכנה:
מחממים תנור על 200 מעלות צלזיוס.
מפרידים בין עלי הקייל והגבעולים
שמים את עלי הקייל בתבנית על גבי נייר אפיה
מפזרים על העלים 1-2 כפות שמן אבוקדו ולשים את הקייל עם השמן באמצעות הידיים, עד שהשמן מצפה את העלים ומפזרים מעל מלח גס
אופים בתנור במשך כ15 דקות
בודקים על עליי הקייל, את אלו שכבר קריספיים מוציאים החוצה באמצעות כף ואת אלו שעדיין רטובים משאירים עוד כמה דקות בתנור, עד לייבושם.
תזונטיפ: הקפידו לרכוש קייל בצבע ירוק כהה. ככל שצבע הירק כהה יותר, נוכחות נוגדי החמצון שבו - עזה יותר.
בתיאבון! המתכון פותח על ידי יפית בן מרדכי.
Comentarios