top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

פולנטה שעועית בקארי

פולנטה בגרסה קצת אחרת. פולנטה עם שעועית וקארי - מנה טעימה ומאוזנת ברוח התזונה הים תיכונית.


עבור אלו מכם שאומרים לי תמיד שהם אוהבים שעועית אבל לא יודעים איך לאכול אותה, עבור הפעמים שמתחשק מזון מחמם, מזון שיעשה טוב על הנשמה, מזון שיתן את התחושה של ארוחה מלאה, משביעה וטעימה - אני מביאה את המתכון הבא.

יתרונות בריאותיים ותזונתיים:

שעועית -בזכות היותה מכילה סיבים מסיסים היא מסייעת במניעת סרטן, בהורדת כולסטול, באיזון רמת הסוכר בדם.

שעועית אדומה, מכילה 22 גרם חלבון וכ-15 גרם סיבים תזונתיים ועשירה במינרלים אשלגן ובסידן.

קארי - תערובת תבלינים המסייעת בחיזוק המערכת החיסונית ומכילה רכיבים נוגדי סרטן >> למידע על ייעוץ תזונה בהתאמה אישית

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


כתבו לי בתגובות למטה - מה חשבתם על המתכון.



 

פולנטה שעועית בקארי

ידידותי לטבעונים, למדיאטים, לנמנעים מגלוטן ולסוכרתיים.

פולנטה
 

זמן הכנה: 10 דק' זמן בישול: 10 דק' זמן כולל: 20 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים לשעועית בקארי: (5 מנות)

  • 1 כוס שעועית שחורה/ אדומה מבושלת

  • 1 כוס נוזלים ממי השעועית

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות

  • 2-3 שיני שום כתושות/ כפית שום כתוש

  • 1 כף קארי

  • 1 כפית מלח ים

הוראות הכנה במידה והשעועית שלכם טרם בושלה:

  1. משרים את השעועית במשך 12-24 שעות ומחליפים במהלכם 2-3 פעמים את המים.

  2. מבשלים את השעועית בסיר עם מים במשך כ3-4 שעות, עד שהיא נעשית רכה.

  3. מסננים את השעועית ושומרים כוס אחת מנוזל הבישול.

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת בקוטר של 26 ס"מ, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד הזהבה.

  2. מוסיפים את השום והקארי ומערבבים במשך דקה.

  3. מוסיפים את השעועית ביחד עם כוס הנוזלים (ליצירת מרקם של תבשיל) ומבשלים כשהסיר מכוסה למשך כ5 דקות, כדי לתת לטעמים להתמזג.

  4. מגישים מעל הפולנטה.

מצרכים לפולנטה: (כמות של 4 מנות לארוחת ערב+ 4 מנות לארוחת בוקר)

  • 6 כוסות מים + כוס מים/ 6 כוסות מים+ כוס חלב שקדים

  • 2 כוסות קמח תירס גס

  • 2 כפות שמן קוקוס

  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מביאים את ה6 כוסות מים והמלח לרתיחה (אם אתם עצלנים כמוני - שימו היישר מים רותחים).

  2. מוסיפים את הקמח תירס בזרם קבוע תוך כדי ערבוב תמידי.

  3. מנמיכים את האש ומערבבים במשך כמה דקות עד שהפולנטה מתעבה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הבישול כוס חלב שקדים או כוס מים.

  4. ממשיכים לבשל עד שהתערובת סמיכה כשמנת ואין לה כבר טעם עמילני גולמי. .

  5. מוסיפים בסוף שמן קוקוס ומערבבים.

  6. כשהפולנטה מבושלת, שפכו מחצית מהתערובת לתבנית אינגליש קיק ושמרו לארוחת בוקר.

  7. מגישים את הפולנטה חמה כשמעליה השעועית בקארי.


בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page