סלט קינואה ים תיכוני
מתכון טעים וקל לסלט קינואה בסגנון ים תיכוני. ארוחת סלט שהיא ארוחה שלמה, מלאה, מזינה וטעימה.
אחרי ששתפתי אתכם אודות התזונה הים תיכונית, זה אך מתבקש שאשתף אתכם במתכון נוסח תזונה זו - סלט קינואה ים תיכוני.
יתרונות תזונתיים ובריאותיים: קינואה - עשירה בפלבנואידים קוורצטין וקמפפרול המהווים נוגדי דלקת וכן אנטי סרטנים. כמו כן עשירה במינרלים מגנזיום, אשלגן, אבץ וברזל, בסיבים תזונתיים המסייעים לתחושת השובע ולפעולת מעי תקינה ומכילה חלבון מלא. גרגירי חומוס - עשירים בחומצה פולית ומהווה מקור טוב לסידן, ברזל ואשלגן, בנוסף הם מכילים כמות נאה של חלבון (כ-15 גרם ב-100 גרם) זיתים, שמן זית - שומנים חד בלתי רווים המאפיינים את התזונה הים תיכונית ועשירים בתרכובות פוליפנוליות ובחומצה אולאית המעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL) בדם, וכן בנוגד החמצון ויטמין E.
עגבניה - עשירה בליקופן, נוגד חמצון המסייע במניעת חמצון הכולסטרול הרע (LDL) ומסייע בהפחתת הסיכון לסרטני הריאות והערמונית. הליקופן הינו מסיס בשומן, ולכן לספיגה אופטימלית כדאי לצרוך עגבניה לצד שומן (למשל: שמן זית). בצל סגול - עשיר בתרוכובת קוורצטין, נוגד חימצון המצמצם את תכולת הרדיקלים החופשיים בגוף ומונע פגיעה בתאים וברקמות. צבעו הסגול מספק פיטוכימילקים בשם אנטוציאנינים המאטים תהליכי הזדקנות. עלי תרד - עשירים בוטימיני K , A, חומצה פולית ובמינרלים: אשלגן, ברזל וסידן.
לא בטוחים על איך להכין מתכון בסיס לקינואה? רוצים לדעת מהי הדרך שלי? המתכון וכל ההסברים מחכים לכם בערוץ היוטיוב.
רוצים לקבל עדכונים בפוסטים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
סלט קינואה ים תיכוני
ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, למדיאטים ולסכרתיים.
זמן הכנה: 10 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
1/2 כוס קינואה אדומה מבושלת
1/2 כוס גרגירי חומוס
1/2 כוס עגבניות חתוכות
1/2 כוס מלפפונים חתוכים
1/4 כוס קוביות זיתי קלמטה
1/4 כוס קוביות בצל סגול
2 כוסות עלי תרד אורגני
2 כפות גרעיני חמניה
רכיבים לרוטב לימון - דיז'ון:
2 כפות מים
1 כף שמן זית
2 כפיות של מיץ לימון טרי
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1/4 כפית פלפל לבן
1/8 כפית מלח
הוראות הכנה:
מכינים את הרוטב: שמים בקערה את מיץ הלימון, דיז'ון, מלח ופלפל – מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים כמה טיפות שמן בכל פעם עד לשילוב מושלם, מוסיפים את המים ומערבבים שוב.
מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערה.
שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ו...יאמי!
בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.