top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png

עוגת גבינה דיאטטית

עוגת גבינה אפויה דיאטטית ו...טעימה! מתכון לעוגת גבינה שהיא ארוחת בוקר משביעה, עשירה בחלבון ודלה בקלוריות. היכונו להתמכרות הבאה שלכם: עוגת גבינה ללא גלוטן וללא סוכר עם אוכמניות הנטרפת במהירות

בתור חובבת עוגות גבינה אפויות שמחפשת את הדרך היותר רזה ובריאה - אני שמחה להציג בפניכם מתכון לעוגת גבינה אפויה, דלה בקלוריות, עשירה בחלבון וללא סוכרים מוספים.


כמה עשירה בחלבון? אז ככה: שמינית עוגה, שזו פרוסה עבה ומכובדת לכל הדיעות, מכילה בתוכה רק 173 קלוריות ו17.6 גרם חלבון ופחות ממנת פחמימה! (פרוסת לחם= מנת פחמימה). למי שלא מבין בענייני קלוריות אסביר כי לרוב פרוסת עוגת גבינה אפויה בסדר גודל שכזה תכיל כ400-500 קלוריות, הרבה יותר שומן, פחמימות והרבה פחות חלבון.


זוהי עוגה נהדרת ומומלצת לחג השבועות הקרב ובא, אני ותזונאי מכון וינגייט, ממליצים עליה בלב שלם לכל שוחרי הבריאות, שומרי המשקל, המרזים, והנמנעים מגלוטן למיניהם. את העוגה אפשר גם לשלב בחיי היום יום כארוחת ארבע או ארוחת בוקר גם בתוך תקופות של דיאטת הרזיה וכן בתקופות חיטוב, כשכאמור חלבון בכמות הנכונה הינו חבר טוב בשמירה על הרכב גוף ומסייע לתחושת השובע.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

אוכמניות: מקור לסיבים תזונתיים, לויטמין C ולויטמיןK . מכילות גם ויטמין B6 וברזל. אוכמניות הן אחד מהמזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון, יש בהן ריכוז גבוה של פיגמנטים אנתוציאנינים מסוגים שונים, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ועשויים לסייע בהאטת הזדקנות המוח. בנוסף, עשירות בחומצה כלורוגנית ובפוליפנולים נוספים היכולים לסייע במניעת סרטן. כוס (130 גרם) של אוכמניות מספקת 30% מתצרוכת הסיבים התזונתיים המומלצת ליום. אין הבדל משמעותי בין פירות קפואים לטריים מבחינת הערכים התזונתיים. צורת השימור האיכותית ביותר עבור פירות השומרת על מרבית הערכים התזונתיים היא הקפאה. על פי רוב ההקפאה נעשית בסמוך לקטיף ובמהירות. כך שמרבית הערכים התזונתיים נשמרים.

פרי הנזיר: שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית. את אבקת פרי הנזיר, שזאת המקבילה נטולת הקלוריות לאבקת סוכר אני מזמינה מאמזון. ואת הקישורים לכל אלו, ביחד עם הנחות שהחברים שלי באמזון ובאייהרב אירגנו לכם, אתם יכולים למצוא בחלק החדש באתר שלי: המומלצים של יפית.

עוגת גבינה - קלוריות וערך תזונתי:

בשמינית עוגה יש 172.6 קלוריות, 17.6 גרם חלבון, 14 גרם *פחמימה, 3.3 גרם שומן, 59.5 מ"ג כולסטרול, 72.6 מ"ג נתרן, 124.6 מ"ג סידן *החישובים נעשו לפי שימוש בממתיק פרי הנזיר. שימוש בסוכר במקום פרי הנזיר מוסיף 34.8 קלוריות לפרוסה ו9 גרם פחמימה.


טבעונים? למתכון נפלא לעוגת גבינה קרה עם אוכמניות טבעונית וללא גלוטן - לחצו כאן.

לשמונת הטיפים שלי לשמירה על תזונה בריאה בחג השבועות - לחצו כאן.

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם.

לקבלת עדכונים על מתכונים ומאמרים חדשים - הצטרפו לקהילה דרך הקישור שבתחתית העמוד.


מכינים את העוגה? שתפו אותי, כתבו לי בתגובות שלמטה איך יצא.

 

עוגת גבינה ואוכמניות דיאטטית

ידידותי לצמחונים, דיאטת הרזיה וחיטוב, סוכרתיים. ידידותי לנמנעים מגלוטן - תחת התאמות.


 

זמן הכנה: 10 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים: (8 מנות)

  • 500 גרם גבינת "טוב טעם" 3%

  • 6 כפות (=1/3 כוס מדידה) פרי הנזיר/ 6 כפות סוכר/ 4 כפות אגבה

  • 2 ביצי חופש אורגניות

  • 1 יוגורט דנונה (200 מ"ל) רב חלבון 0%

  • 1/4 כוס סולת

  • 1 כפית אבקת אפיה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 300 גרם אוכמניות קפואות/ פירות יער קפואים מכל סוג

ציפוי:

  • 1 יוגורט דנונה (200 מ"ל) רב חלבון 0%

  • 4 כפות אבקת פרי הנזיר/ אבקת סוכר

  • 2 כפות מיץ לימון

  • ניתן לקשט בכוס אומניות טריות מעל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.

  2. מקציפים את הביצים עם פרי הנזיר או הסוכר. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

  3. מוסיפים פנימה את היוגורט ומערבבים שוב.

  4. מוסיפים את הסולת, כפית האפיה ותמצית הוניל והאוכמניות ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק

  5. מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומעבירים את התכולה לתבנית.

  6. אופים בתנור במשך 15 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים למשך כ30 דקות נוספות. בזמן האפיה מומלץ להוסיף בנוסף לתבנית העוגה, תבנית עם מים, בתחתית התנור.

  7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

  8. מערבבים בקערית יוגורט, אבקת סוכר ומיץ לימון ובאמצעות מרית מרפדים את העוגה. ניתן לקשט מעל בכוס אוכמניות טריות.

ידידותי לנמנעים מגלוטן: תחת התאמות. השתמש בקמח תפוחי אדמה, במקום בסולת.

תזונטיפ: ניתן להוסיף לבלילת העוגה כף וחצי של גרידת לימון.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page