ביצה עלומה על מצע מנגולד, פטריות ואבוקדו
איך מכינים ביצה עלומה - הדרך הכי קלה להכנת ביצה עלומה, כולל מתכון לארוחת בוקר ממלאת, טעימה, מזינה ודיאטטית: ביצה עלומה עם עלי מנגולד ופטריות מוקפצים.
ביצה עלומה היא אחד הדברים הקלים ביותר להכנה, ומשום מה, ישראלים רבים טרם יודעים איך להכין אותה מחשש למורכבות הנושא. במתכון הזה אלמד אתכם איך מכינים ביצה עלומה לצד עליי מנגולד, פטריות ואבוקדו- ארוחה קלה להכנה וטעימה.
מתכון שנועד לגוון את הביצה, פרוסת הלחם, סלט ירקות ומנת השומן הרגילה של הארוחה - בדיוק עבור כל אלו מכם שרוצים לגוון את שגרה האכילה, ובמיוחד עבור אלו מכם שבתוך תהליכי ירידה במשקל וכבר נמאס מהשגרה. המתכון הזה הוא למעשה ארוחת בוקר משביעה ומפנקת (ויכול להאכל גם בכל שעה אחרת ביום) - תלוי בשגרת היום שלכם.
יצרתי את המתכון הזה כאשר התעוררתי בוקר אחד סופר רעבה, ואלתרתי ארוחה ממה שהיה במטבח, התוצאה ערבה לחכי כל כך, עד שהוספתי אותה לרפרטואר שלי באופן שוטף.
רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
כתבו לי בתגובות למטה - מה חשבתם על המתכון.
ביצה עלומה על מצע מנגולד, פטריות ואבוקדו
מתאים לדיאטת הרזייה. פליאו. צמחונים - אוכלי ביצים. סוכרתיים. נמנעים מגלוטן.
זמן בישול: כ 15 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
1 קוביית שום כתוש קפואה (דורות)
1 קוביית עשבי תיבול ( דורות)
1 קוביית זנגביל (ג'ינג'ר - דורות)
2 כפיות שמן זית כתית בכבישה קרה
5 פטריות שמפיניון
¼ פטריית פורטובלו או 4 פטריות שמפיניון נוספות
15-20 עלי מנגולד אורגניים שטופים
1 ביצת חופש אורגנית
1 כפית חומץ תפוחים
¼ אבוקדו בינוני/ ½ אבוקדו קטן
מיץ מ1/4 לימון - או יותר, לפי הטעם
מלח הימלאיה ורוד – לפי הטעם
תבלינים - לפי הטעם. אני אוהבת לשים: קורט צ'ילי גרוס, קורט קורנית (טימין), קורט פלפל לבן
ניתן להוסיף ¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 פרוסת לחם שיפון (או לחם ללא גלוטן - לנמנעים מגלוטן)
הוראות הכנה:
חותכים את הפטריות לרצועות ומניחים בקערית. חותכים את עלי המנגולד לרצועות ומניחים בכלי אחר.
מחממים שמן במחבת על אש נמוכה - בינונית, מוסיפים את קוביות השום הכתוש ועשבי התיבול. כשאלו נמסים מוסיפים את רצועות הפטריות. בשלב זה ניתן להוסיף את הפלפל צ'ילי הקצוץ. מטגנים במשך שבע דקות, או עד שהפטריות מאבדות מנפחן, מידי פעם מערבבים עם כף עץ.
מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים במשך כחמש דקות נוספות, או עד שהעלים מתכווצים ומאבדים מנפחם. מכבים את האש.
הכנת ביצה עלומה: ממלאים סיר במים רותחים, מוסיפים את חומץ התפוחים ושוברים פנימה ביצה בשלמותה (לא לערבב אותה בפנים). כעבור 3 דקות בדיוק מכבים את האש.
קולים פרוסת לחם במצנם.
מניחים את המחבת החמה על תחתית, שמים בתוך המחבת חצי האבוקדו, מתיזים מעל הכל מיץ לימון, מוסיפים מלח וצ'ילי גרוס (ותבלינים נוספים - אם רוצים). מניחים את פרוסת הלחם במחבת ומניחים מעליה את הביצה העלומה (מוציאים את הביצה באמצעות תרבד, כך שהיא לא תתפרק).
בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.