אז מי אני?
שלום חברים,
שמי יפית. אני משחקת באוכל מגיל שנתיים וביום יום שלי אני עוזרת לאנשים להשכין שלום בינם לבין עצמם באמצעות האוכל.
בהכשרתי אני דיאטנית קלינית (שזה בעצם תזונאית) בעלת תואר שני במדעי הרפואה ומאמנת כושר. אני גם יוצרת תוכן ומפתחת מתכונים.
התכנים שכאן באתר וברשתות החברתיות נכתבים עם המון אהבה לכל מי שרוצה ללמוד, להכיר ולהתנסות במתכונים בריאים וטעימים. לקבל השראה ורעיונות לשילובי מזון חכמים, להכיר מוצרי מזון בריאים חדשים וגם לקבוע איתי ייעוצי תזונה, הרצאות או להשתתף בסדנאות בישול בריא.
אז מאיפה בעצם הכל התחיל?
משחר ילדותי אני חיה ונושמת תזונה. השפעת אורח חיים על גוף האדם, ותזונה ופעילות גופנית בפרט, תמיד עניינו אותי. נהגתי להתבונן על הרגלי האכילה ומבנה גופם של הסובבים אותי. סיקרן אותי מה אנשים אוכלים והכי עניין אותי איך מזונות שונים משפיעים לי על ההרגשה ועל התפקוד על פני היום. נהניתי לשחק עם מזון בצלחתי ובחנתי השפעות מרקמים שונים וסגנונות אכילה שונים על תחושת הסיפוק האישית שלי מהמזון.
אני באה מבית של דורות של בשלנים, משני הצדדים. כילדה, בעיקר יצרתי שילובים מעניינים בצלחת שלי. נהנתי לשחק עם האוכל, לארגן אותו בצורות שונות, למעוך אותו במזלג ולגלות את המרקם שלו. סקרנות ויצירה מלווים אותי בכל היבט בחיי. סקרנות זו גרמה לי ליצור שילובי מזון לא שגרתיים. את היצירה שלי במטבח התחלתי לפתח במהלך גיל ההתבגרות. כמתבגרת ספורטאית (ריצות ארוכות) התחלתי ליצור לעצמי ארוחות מאוזנות ומגוונות לאחרי אימון.
במהלך לימודי התואר הראשון שלי במדעי התזונה, שזרתי את הידע המקצועי שרכשתי בבישול ובהכנת הארוחות שיצרתי לעצמי. הגעתי עם זה לבשלות מלאה במהלך עבודתי כדיאטנית אחוזת הבריאות והספא ביערות הכרמל. שם אחרי שעות העבודה, מצאתי את עצמי מבלה שעות במטבח ויוצרת להנאתי קאפקייקס לא בריאים בעליל של מרתה סטיוארט, רק כדי שאבין את עקרונות האפייה על מנת שאוכל לשבור אותם לטובת אפייה בריאה בהמשך.
במרוצת השנים, פיתחתי את גישת NutraCoach - גישה תזונתית שהיא הבסיס לפילוסופיית החיים שלי. כדי שיהיה לנו טוב להעניק לעולם, בראש ובראשונה עלינו להרגיש טוב. בגישה זאת, מדייקים את ההקשבה לגוף, אוכלים ממקום שעונה על הצורך האמיתי שלנו תוך כדי למידה ויישום תודעת שפע של אכילה. ההגעה לעצמנו הנה ממקום חומל ואוהב, לומדים לדייק את האכילה לצורך הפיזי והרגשי שלנו, לבחור במאכלים שעונים על הצורך שהוא טעים ומספק, לזוז ולהתאמן בסוגי הפעילויות שעושים לנו טוב ומעצימים אותנו. גישות תזונתיות רבות המהוות הלקאה לגוף ולנפש, בהן מתייחסים לאוכל כאל אויב ומשתמשים במילים "יום קיזוזים" "ארוחת צ'יט" "חטאתי ועכשיו אקזז" - הן גישות תזונתיות בהן לאורך זמן, האדם שמנסה לתרגל אותן הופך להיות כלוא ומתוסכל בתוך המח והגוף של עצמו. איני מאמינה בהן בכל צורה או דרך והן אינן חלק מהדרך בה אני צועדת. בתחילת תהליך ליווי תזונתי עמי, אני מסבירה ללקוחותיי, אינני השוטר של התהליך שאותו הם עוברים, אני כאן ללוות אותם בדרך בה אנחנו פוסעים ביחד.
גישת NutraCoach - מלמדת את עוקביה להבין את סימני האיתות של הגוף - כשטוב וכשלא טוב. תרגום נכון של תמרורי האזהרה של הגוף ומתן מענה לצורך שחסר - מסייעים לנו לחיות בשלום עם עצמנו. דיוק התפריט התזונתי מביא לשיפור בהרגשת האנרגיה והחיוניות על פני היום ומכאן מביא אותנו לחיות בגרסה הבריאה והמיטבית שלנו. תרגום הגישה לשיטה מעשית עם עקרונות, מכשירה את לקוחותיי להפך לתזונאים של עצמם.
מגיל צעיר שאני חיה ונושמת את "והיו מזונותיך לרפואותייך" - תזונה נכונה היא הרבה מעבר לדיאטה ושמירה על משקל. למזון שאנו אוכלים יש השפעה על רמות האנרגיה שלנו ביום יום, על מצב הרוח שלנו, על התפקוד המוחי שלנו ועל מחלות שיופיעו גם כעבור עשרים ושלושים שנה מהיום.
במהלך שנות עבודתי, כיהנתי בהתנדבות במשך שתי קדנציות כחברת ועדת ביקורת של עמותת עתיד - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, ישבתי כנציגת התזונה בועדה הפארה רפואית המייעצת לעמותת הפרקינסון בישראל, שימשתי כדיאטנית יערות הכרמל, ובעשור האחרון אני דיאטנית הבית בתוכנית "חיים בריא" עם פרופ' רפי קרסו. כמאמינה גדולה במשפטו של הרמב"ם כי "מדע התזונה יפנה יום אחד למניעת מחלות מאשר לריפויין", אני ממשיכה ללמוד, להשתלם ולחקור. במקביל לקליניקה ולסדנאות הבישול, יזמתי מחקר בתחום הפרקינסון - תזונה בשיתוף המכון להפרעות תנועה בשיבא במסגרת התואר השני שלי, במסלול פרמקולוגיה, בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
בעבודתי כתזונאית, הבנתי שאחד המכשולים העיקריים בהקפדה על תזונה בריאה (ודיאטטית, למי שצריך) לאורך זמן - הוא העדר הגיוון הגורם לשעמום מהשגרה ומהטעמים הקבועים. מצאתי את עצמי מפתחת מתכונים יצירתיים ומאוזנים, שמתאימים גם לי וגם ללקוחותיי על צרכיהם השונים: בין אם הם בתהליכי ירידה במשקל, נמנעים מגלוטן, חולי סוכרת, טבעונים או בעלי אכילה בררנית. מתכונים אלו ענו על צורך תזונתי שונה, נעשו בטעמים שכולם אוהבים ומחומרים בריאים וחדשים שיוצאים לשוק. כי בתפיסה שלי, דיאטה זה אורח חיים. אורח חיים שצריך להיות קל וכיפי לחיות אותו, על מנת שיהיה אפשר לדבוק בו לאורך זמן.
האתר הזה, הוא הבית הורטואלי שלי והוא הדרך שלי להנגיש את הידע והיצירתיות שלי בצורה של תזונה נכונה טעימה ומגוונת לכל המשפחה, גם כשיש בתוכה צרכים תזונתיים מיוחדים. למשל: אמא בתהליך הרזיה לצד אבא סוכרתי, ילד שנמנע מירקות וילדה שרגישה לגלוטן. זאת על מנת שבארוחה המשפחתית כולם יוכלו לאכול ביחד מאותו האוכל, תוך דגש על ארוחות מלאות ומגוונות.
אוכל, זה הרבה מעבר לצורך פיזיולוגי, הוא מהווה נקודת חיבור בכל נדבך בחיינו ופעמים רבות אנו פונים אליו מסיבות שלא מדוייקות עבורנו, וכך לא מקבלים את המענה לצורך שקיים בנו.
תקופה ארוכה מצאתי כי קשה לי להגדיר את מה שאני עושה: יש בזה יצירה, מדע, אמפטיה, עזרה לזולת והמון תשוקה ואהבה. בשיחת עומק עם חבר הוא הגדיר אותי כמסייעת להשכין שלום בין אדם לבין עצמו באמצעות האוכל - בן אם זה באמצעות ייעוצי תזונה, הרצאות, סדנאות בישול והמתכונים שלי שנמצאים פה בבלוג וביוטיוב וכן בספר המתכונים הסודיים של יפית.
עדיין לא היטבתי להגדיר את העשייה שלי בעצמי, אבל השלם גדול מסך חלקיו - כל העולמות שמהם אני מגיעה - העולם הדתי לאומי, ספורט, צמא לידע, אהבה למטבח, תשוקה ליצירה, רשתות חברתיות – מתהווים, מתגבשים ומתכנסים לאט לאט לשלם אחד. אני לא יודעת עדיין לאן המסע הזה ייקח אותי, אבל אני כאן לשתף אתכם בדרך.
תודה לכם שאתם כאן!
אני מקווה שתיהנו מהתכנים שבאתר. שיהיה לכם מעניין, שתבשלו, שתתנסו, שתקבלו השראה ושאעשיר לכם את עולמכם ולו במעט.
יפית.