כדורי שוקולד
כדורי שוקולד שילדים וגם מבוגרים אוהבים. מתכון פרווה. טבעוני. ללא גלוטן וללא סוכר מוסף.
כדורי שוקולד בריאים, קלים להכנה וטעימים בטירוף. מושלמים לצד הקפה או התה והכי כיף שאחד או שניים - אשכרה משביעים ואין דחף לאכול עשרים במכה. בשונה מהמתכון המסורתי לכדורי שוקולד, במתכון שלנו אין חמאה, ביצים, טון של סוכר מיותר וביסקוויטים- והוא עדיין מצליח לתת הרגשה מפנקת וכיפית בפה ולנשמה.
המתכון שלנו טבעוני וללא גלוטן. פרווה וכשר לפסח. אין בו סוכר מוסף ויש לו ערך גליקמי נמוך, כלומר הוא משביע למשך זמן רב. מה כן יש בו? תמרים - למתיקות, קקאו - לשוקולדיות, טחינה/שמן קוקוס לאיחוד הרכיבים ואגוזי לוז לקראנצ'יות ולטעם של נוטלה! חכו תראו :) אחרי שתכינו את המתכון הזה, אתם באמת לא תרצו להחליף אותו בשום מתכון אחר.
יתרונות בריאותיים ותזונתיים:
תמרים: מקור לסוכר זמין מן הטבע. בניגוד לסוכרים פשוטים אחרים, התמרים אוצרים בתוכם גם סיבים תזונתיים ואשלגן.
קקאו: מכיל אלקלואיד בשם תיאוברומין, בעל פעילות דומה לזו של הקפאין אולם עם השפעה חלשה יותר על מערכת העצבים. עשיר בנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים (מכיל פי 2 יותר וגדי חמצון בהשוואה ליין אדום!) הפוליפנול החשוב בקקאו נקרא CMP והוא מצמצם תופעות שליליות הקשורות במתח נפשי.
אגוזי לוז: עשירים בשומן חד בלתי רווי ובויטמין E- נוגד חמצון המסייע בהגנה על דפנות התאים מפני רדיקלים חופשיים. בנוסף, עשירים בברזל, זרחן ואשלגן. עשירים ובויטמינים ובמינרלים התומכים בבריאות העור, הלב ובריאות העצם כולל מנגן, מגנזיום, ברזל ונחושת ויטמין E. השימוש באגוזי הלוז במתכון, נעשה בצורה כזאת שהיחס בינם לבין התמרים (פחמימות) הוא 2:1 לטובת האגוזים - כלומר הם בעלי ערך גליקמי נמוך יותר ביחס ליתר כדורי השוקולד ומשביעים למשך זמן רב ועם מתיקות דחוסה המקנה שובע מהיר טווח ולכן אחד כזה בהחלט מספק.
לפניכם המתכון המצולם: אל תשכחו להרשם לערוץ כדי לקבל עדכונים על סרטונים חדשים למתכונים בריאים יותר!
לעדכונים במייל על המתכונים הבאים שלי - כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.
כדורי שוקולד
טבעוני. ללא גלוטן.
מתאים לטבעונים, סוכרתיים, מדיאטים, נמנעים מגלוטן
זמן הכנה: 15 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים:
2 כוסות אגוזי לוז לא קלויים
1 כוס תמרים מגולענים
3 כפות גדושות של קקאו
2 כפות טחינה גולמית/ שמן קוקוס
1/4 כף תמצית וניל
ניתן להוסיף: קורט מלח גס/ קורט הל טחון
הוראות הכנה:
טוחנים בבלנדר את אגוזי הלוז עד לקבלת מרקם חולי.
מוסיפים את התמרים וטוחנים שוב.
מוסיפים את הקקאו, הטחינה/ שמן הקוקוס והמלח/ הל ותמצית הווניל וטוחנים שוב.
מעבירים את העיסה לקערה ומכדררים לכדורים.
ניתן לצפות בשבבי קוקוס/ שומשום/ אבקת מאקי ברי/ אבקת מאצ'ה ירוקה/ אבקת רימונים.
מצננים ושומרים במקרר.
תזונטיפ: 1-2 עם הקפה/ תה מהווים ארוחת ביניים טעימה, בריאה ובעלת ערך גליקמי נמוך.
הערה: ניתן לאחסן במקפיא לפרקי זמן ארוכים ולהוציא מספר דקות לפני האכילה או במקרר למשך שבוע.
בתיאבון!
פותח על ידי יפית בן מרדכי.