top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

מלבי פרווה

מלבי פרווה - קינוח חגיגי לראש השנה עם סימני החג: רימונים ודבש. מתכון קל ומהיר הכנה על בסיס קרם קוקוס וטוויסט. הפשילו שרוולים כי זה לגמרי הולך להיות הקינוח המנצח שלכם על שולחן החג.

מלבי הוא אחד הקינוחים שאני מתקתקת כשאני צריכה להכין קינוח מרשים והזמן לא עומד לצדי. עשר דקות עבודה והופ! למקרר. באירועים מיוחדים, כשבא לי להרשים, אני מכינה אותו בתבנית עגולה וזה תמיד גורף קריאות השתאות. בארוחות חג אני מעדיפה להכין אותו בתוך כוסיות אישיות, כי לרוב הארוחה כה דשנה, שהקינוח הוא רק לסגור את הפינה של המתוק וזה מאפשר לסועדים שליטה טובה יותר בקלוריות הנוספות. ואם אתם מהמארחים שלא רוצים לתת לסועדים את ההרגשה שהם בדיאטה או שאתם סופרים להם, זכרו כי תמיד אפשר להגיש את המלבי בכמה גדלים של כוסות אישיות ולתת לסועדים לבחור את הגודל המועדף עליהם. בחורף, כשבאים אליי אורחים במפתיע ובא לי לפנק, אני מגישה אותו חם כמו סחלב (למרות שסחלב אמתי מכינים על בסיס שורש הסחלב – מלבי חם ממש דומה לו וטרם פגשתי את האדם ששם לב להבדל) עם קוקוס, קינמון ובוטנים קצוצים מעל. אני תמיד שומרת במזווה פחיות של קרם קוקוס וקורנפלור ככה שקל לתקתק את זה. ואם קרה ואזל לי החלב - אני משתמשת במים במקום.

קרם הקוקוס דומה בתכונותיו הכימיות והקולינריות (לא התזונתיות) לשמנת. הוא קרמי, עשיר ומלא בטעם. הבונוס הוא שהוא פרווה, כך שאם אכלתם ארוחה בשרית ואתם שומרי כשרות – הוא לא מהווה גורם מגביל. אני חייבת לשתף אתכם שהמלבי הזה כמה רמות מעל מלבי חלבי עם שמנת וחלב פרה, ואחרי מספר (רב) של ניסיונות בהם הכנתי גם וגם, עברתי להכין רק אותו. פשוט כי הוא הרבה יותר מוצלח.

לגבי התוספות שמעל – אנשי הPLANE - אוהבים אותו נקי – ללא תוספות ויש האוהבים אותו עם סירופ אדום וקינמון. בסימן ראש השנה היהודית - נכין הפעם את הגרסה שלי עם הדבש/ מייפל – לשנה טובה ומתוקה ועם הרימונים – שירבו זכויותנו כרימון 😊 אם חשקה נפשכם ברוטב אדום בטעם של מי ורדים. דאגתי גם לזה. רק שתסמכו על התזונאית שלכם שתמצא את התחליף הבריא יותר - במקום ויטמינצ'ק מים וסוכר, הגרסה הבריאה יותר שלי מורכבת מרכז רימונים ויין בהכנה ביתית והוספתי אותה למטה במתכון.


במתכון אני משתמשת ב:


  • קרם קוקוס: עבה וקרמי. הקרם קוקוס הזה זמין ונמצא בחנויות של עובדים זרים, במחלקה מהמזרח בכמעט כל סופר וניתן להזמינו גם אונליין ברשת חנויות מזרח ומערב.

  • פרי הנזיר (MONKFRUIT) שילוב של אריתריתול ביחד ממתיק טבעי שמגיע מסין. ידוע גם בשם Luo Han Guo. ממתיק זה לא עובר מטבוליזם בגוף, כלומר - חסר ערך קלורי ונחשב כבטוח לשימוש. בארבעת השנים האחרונות, הממתיק הזה להיט במטבח שלי היות והוא לא משפיע על עליית הסוכר בזרם הדם, מוסיף מתיקות טבעית למאכלים ולקינוחים והוא חסר ערך קלורי וללא טעם לוואי. היות ועדיין לא ניתן להשיגו בארץ, אני מזמינה אותו מIHERB ותוך כמה ימים הוא אצלי בבית.

איך מכינים מלבי?

פירוק לגורמים... זה לא סוד כשילדה אהבתי לשחק עם אוכל. אהבתי לפרק אותו לגורמים. אהבה זו מלווה אותי עד היום. בתחילת דרכי במטבח, בעולמות הבישול והאפייה, אחד הדברים עליהם הקפדתי הוא להבין - הן בהיבט הטעם והרבה בהיבט התיאורטי על ידי קריאה והעמקה - מה התפקיד של כל אחד מהמרכיבים במתכון. הבנת החלקים ותרומתם היחסית לשלם (כלומר למתכון) עוזרת לי בהבנת המתכון עצמו ועוזרת לי גם בהבראת מתכונים יצירת גרסאות בריאות יותר. בעבור כל אלו ובעיקר כדי שהכנת המלבי שלכם תצליח, חשוב לי להביא גם לכם את תפקידי רכיביו השונים:

  • עמילן – העמילן נותן לקרם את המרקם והגוף של המלבי. השימוש הקלאסי הוא שימוש בקורנפלור (עמילן תירס) או קמח אורז. במטבחים הבריאים יותר נהוג להשתמש בטפיוקה או באבקת שורש קודזו (גם הם עמילנים מצמחים שונים) - זה נתפס יותר שיקי, איני וטרנדי אבל אחרי מחקר שעשיתי בנושא, איני מוצאת סיבה או היגיון תזונתי לא להשתמש בקורנפלור הרגיל. חשוב להמיסו היטב בנוזל קר ולערבב היטב (באמצעות מזלג/ מטרפה ואפילו עם הידיים) עד שהוא נמס לחלוטין, לפני שמוסיפים אותו לחלב החם. כדי להבטיח מלבי חלק וללא גושים.

  • נוזלים – חלב וגם קרם קוקוס. לקבלת מרקם עשיר. לגרסא רזה יותר מחליפים את כל הנוזלים במים או משלבים מים עם חלב סויה או חלב קוקוס. בסיר על אש בינונית מביאים את הנוזלים והממתיק לרתיחה.

  • הסמכה- לאחר שהנוזלים והממתיק רתחו, מוסיפים את העמילן המומס ובוחשים קצרות. הקרם יסמיך מייד.

  • מי ורדים – אחראים לניחוח האופייני. מוספים 3 כפות מי ורדים או 2-3 טיפות תמצית ורדים/ זהרה לנוזל ביחד עם הקורנפלור.

  • כלים – השיטה הקלאסית היא בכלים אישיים. אפשר גם בכלי מרכזי.

  • קירור - יוצקים את המלבי החם לכלי הגשה, מכסים את פני המלבי בניילון נצמד למניעת הווצרות קרום ומקררים היטב כ4 שעות (אפשר גם כל הלילה במקרר). המלבי יתייצב במהלך הקירור ויקבל את מרקמו האופייני. זה מתרחש הודות להעמילן. במהלך הבישול הוא נפתח וספג לעצמו את הנוזלים שבתערובת. בקירור הוא מתקשה מעט ומתייצב, ונותן את המרקם הג'לי (חצי מוצק-חצי נוזלי) שאנו אוהבים.

  • הגשה – ישר מהמקרר. אפשר להגיש את המלבי בכלי שבו קורר עם הרוטב והתוספות למעלה ואפשר לחלצו על ידי שחרור הקרם מהדפנות בעזרת סכין חדה והפיכתו על צלחת הגשה.

  • רוטב מבושם – המלבי עצמו לא מתוק מאוד, וסוד קסמו בשידוך עם רוטב מתוק לרוב תרכיז פטל עם מי ורדים. לרוטב יצירתי כמו שלנו הפעם נשים מעל דבש (או מייפל). ההגשה המסורתית הינה עם צבע מאכל אדום, מי סוכר ומי ורדים. אנחנו, בגרסה הבריאה, נעשה את זה עם סירופ רימונים מבושם במי ורדים. את הרוטב והתוספות מכינים בסמיכות להגשה.

  • תוספות – את המלבי נהוג לפנק מעל בשבבי קוקוס, בוטנים קלויים, פיסטוקים ושלל אגוזים.

מאחר ואתם נמצאים בבלוג אוכל של דיאטנית קלינית, שמכינה הכל קצת יותר בריא - נתייחס ליתרונות התזונתיים והבריאותיים של המתכון שלנו.

מלבי טבעוני עם קרם קוקוס, רימונים, פיסטוקים ומייפל

יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

רימונים- מקור לסיבים תזונתיים, ויטמיני C, B (בעיקר פולאט ו6B), ויטמין E ואשלגן. מכלול רכיבי ברימון מסייע בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, בהפחתת מצב דלקת, עוזר בהורדת רמות ה – LDL כולסטרול ולחץ הדם ועשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן. הפיגמנט האדום שבו מקנה לו פוליפנולים ביניהם אנתוציאנינים. עוד על יתרונות הרימון ומחקרים שנערכו בנושא ניתן לקרוא בפוסט זה. פיסטוקים- מלאים בנוגדי חמצון התומכים בבריאות הלב ומשקל גוף תקין ומאזנים רמות סוכר. באגוז אחד יש 4 קלוריות מה שהופך אותם להכי פחות דחוסים אנרגטית ביחס ליתר האגוזים. דבש- מבחינה תזונתית, אחוז הפרוקטוז (סוכר הפירות) בדבש גבוה יותר מהגלוקוז, ולכן פירוקו בגוף מעלה את רמות הסוכר באופן מתון יותר מסוכר לבן. מלבד זאת הוא מכיל רכיבים תזונתיים שאינם קיימים בסוכר: יש בו כמויות יפות של נוגדי חמצון וחומרים נוגדי זיהום, עם זאת כשמדובר בכפית דבש כהמתקה לשתיה, כמות נגדי החמצון שיש בה היא זניחה ובטלה בשישים.


מלבי קלוריות:

  • בהכנת מלבי עם פרי הנזיר וחלב סויה ללא תוספת סוכר: בכל מלבי יש 69 קלוריות בחלוקת המסה ל20 מנות. ו115 קלוריות בכלי הגשה יותר גדולים המהווים 12 מנות. כל זה לפני תוספות. כל כפית דבש מספקת כ 20 קלוריות. כל פיסטוק מספק 4 קלוריות.

  • בהכנה עם סוכר וחלב סויה ללא תוספת סוכר יתקבלו 88 קלוריות בחלוקת המסה ל20 מנות ו147 קלוריות בחלוקת המסה ל12 מנות. לפני התוספות.

המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים.


אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

לעדכונים במייל על המתכונים הבאים שלי - כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.

 

מלבי פרווה


ידידותי לטבעונים, לנמנעים מגלוטן ולרגישים ללקטוז.

ידידותי לסוכרתיים ולמדיאטים - תחת התאמות.

מלבי פרווה עם רימונים, פיסטוקים  ודבש בכוסיות אישיות
 

זמן הכנה: 15 דקות. זמן במקרר: 4 שעת. דרגת קושי: קל.

 

מצרכים:

  • 400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס קר

  • 1 ליטר חלב סויה/ שקדים/ חלב דל לקטוז/ חלב לבחירה

  • 3/4 כוס/ 6-8 כפות (70-85* גרם) קורנפלור/ עמילן טפיוקה/ אבקת קודזו

  • 1/2 כוס (100 גרם) ממתיק פרי הנזיר/ מייפל/ סוכר

  • 3 כפות מי ורדים (45 מ"ל)/ 2-3 טיפות תמצית מי ורדים

תוספת חגיגית:

  • גרעיני רימונים

  • מייפל/ דבש

  • פיסטוקים/ בוטנים קצצים, קלופים וקלויים

  • שבבי קוקוס - לבחירה

הוראות הכנה:

  1. מוזגים כוס וחצי מקרטון החלב ושומרים בצד.

  2. מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את קרם הקוקוס, הממתיק והחלב (פחות הכוס וחצי) ומביאים לסף רתיחה.

  3. מערבבים היטב, בכוס או בקערה, את הקורנפלור עם החלב הקר, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין. ניתן להעזר במזלג, מטרפה או לפורר באמצעות הידיים. המרקם צריך להיות חלק וללא גושים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.

  4. כשהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, יוצקים את תערובת הקורנפלור ומבשלים 2-3 דקות תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה. הבועיות שנוצרות הן הסימן שזה מוכן.

  5. מסירים מהאש ויוצקים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר ל4 שעות עד להתייצבות המלבי.

  6. מוציאים מהמקרר, מקשטים בתוספות הרצויות. ומגישים. *הערה חשובה: 6 כפות גדושות של קורנפלור והמלבי יצא לכם במרקם של דני, זה מסתדר כשהמלבי בקעריות או בכוסות אישיות. 8 כפות קורנפלור והמלבי יצא לכם סמיך ומוצק יותר. כשאני מכינה עוגת מלבי מרשימה אני שמה 8 כפות קורנפלור כדי שהמלבי יעמוד ולא יתפרק.

3 מתכונים לסירופ הוורוד והמוכר:


לסירופ אדום ובריא:

  • 1/2 כוס יין אדום

  • 2 כפות פרי הנזיר / סוכר

  • 1 כף תרכיז מיץ רימונים

  • 1 כוס זרעי רימונים/ פירות יער קפואים

  • 2 טיפות תמצית מי ורדים

לסירופ הוורוד והמוכר:

  • מיץ רימונים

  • תמצית מי וורדים

גרסת סירופ לעצלנים שלא דורשת חימום:

  • 6 כפות סירופ רימונים.

  • 4 כפות מייפל

  • 2 כפיות מי ורדים

תוספות מפנקות מעל:

  • פיסטוקים / בוטנים

  • קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים את היין עם פרי הנזיר והתבלינים, מבשלים חמש דקות.

  2. מערבבים פנימה את תרכיז הרימונים והרימונים/ פירות היער ומצננים עד להגשה. לחלופין, ניתן לערבב בכוס את מצרכי הגרסא לעצלנים ולצנן עד להגשה.

  3. כשרוצים לאכול, מוציאם את המלבי, שופכים מעל את הסירופ והתספות ומגישים.

תזונטיפים:

  • לא אוהבים מי ורדים? שימו במקום תמצית וניל.

  • תערובת המלבי יחסית לא מתוקה, כי מעליה יתווסף הסירופ.

  • המלבי הזה יוצא יחסית יציב, אם אתם מעדיפים מלבי רך ורוטט יותר שימו 6-7 כפות.

  • גיוון: למלבי אקסטרה מרשים – מכינים את המלבי ויוצקים לתבנית, אני אוהבת להשתמש בתבנית קרמבו עגולה. מצננים ומעבירים למקרר. הופכים את התבנית מעל גביע ההגשה וטופחים עליה קלות – המלבי יגלוש ממנה החוצה בקלות. מקשטים בגבעת פיסטוקים בפסגת המרכז וברימונים בצדדים וזרזופי דבש או מייפל מעל. או בסירופ ובעלי כותרת של ורדים לא מרוססים.

גרסה למדיאטים ולסוכרתיים: מומלץ להכין עם פרי הנזיר או סטיביה. עדיף שימוש בחלב סויה ללא תוספת סוכר על פני חלב שקדים. השתמשו בכלי הגשה קטנים.


בתיאבון! פותח על ידי יפית בן מרדכי.


פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page