top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

נודלס מוקפץ

נודלס מוקפץ, מתכון לנודלס שכל הילדים אוהבים, גם הבררנים! בפחות מעשר דקות, האטריות שומרות על צורתן ולא מתפרקות והטעם מתאים לחך של כל ילד. מתכון למוקפץ מהיר וקל למי שמחפש פתרון טעים ומהיר לילדים הבררנים וגם לרווקים ולעצלנים. המתכון כולל מידע על הערך הקלורי והתזונתי של המתכון - כמה קלוריות ונתרן יש בכל מנה וטיפים לאיזון תזונתי של הצלחת. למעבר היישר למתכון - לחצו כאן.

נודלס מוקפץ בריא בתוך צלחת עם מקלות אכילה
נודלס מוקפץ בעשר דקות הכנה. מתכון שכל אכלן בררן, ילד או מבוגר יאהב

רבים מכם ביקשו ממני מתכון לארוחת צהריים מהירת הכנה, שילדים אוהבים ממצרכים שיש בכל בית. בחרתי בנודלס מוקפץ, כי הרי איזה ילד לא אוהב פחמימות? נכנסתי למטבח, הפשלתי שרוולים ויצאתי עם מתכון לנודלס בסיסי ושני רטבים שונים. הראשון מתקתק וטעים, מותאם לילדים, גם הבררנים שבהם! והוא ממצרכים שיש בכל בית והשני מיועד לחך היותר בוגר והמתוחכם והוא גרסה בריאה יותר המכילה פחות נתרן, פחות קלוריות ויותר מרכיבים - כדי בכל זאת להגיע כמה שאפשר לטעם המוכר והמנחם. המתכון הזה גם מתאים לכל לקוחותיי הרווקים והעצלנים שמחפשים בערב אחרי אימון מתכון בעשר דקות הכנה.


נ.ב - להיות עצלן במטבח זה לא שלילי, נהפוך הוא. אני התחלתי לבשל מתוך מקום עצל שחיפש פתרונות מהירים ובריאים כדי להזין את עצמי אחרי אימון. מפה לשם, היום יש לי ספר מתכונים ובלוג אוכל. אז זכרו שגם אם אתם עצלנים, יכולים לצאת מזה דברים יפים.


במתכון אני משתמשת ב:

  • אטריות נודלס ראמן / אודון בואקום -אטריות מהירות לשימוש. שמים אותם במים רותחים, זה פותח את האטריות, מבשל אותן קלות ותוך דקה הן מוכנות לשימוש.

  • רוטב סויה דל נתרן - במידה ואתם רגישים לגלוטן או חולי צליאק השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן, במידה ואין לכם מגבלת גלוטן, השתמשו ברוטב סויה דל נתרן ואפילו ברוטב סויה רגיל. הסיבה היא כי רוטב סויה ללא גלוטן מכיל כמויות גבוהות יותר של נתרן, אפילו יותר מרוטב סויה רגיל. זאת דוגמא טובה מדוע כדאי רק למי שיש התוויה רפואית או סובל מרגישות לגלוטן, להשתמש במוצרים ללא גלוטן.


נודלס קלוריות

חבילה אחת של אטריות נודלס בוואקום מכילה 320 קלוריות ו 4.5 מנות פחמימה. ראוי לשים לב כי הסימון התזונתי המופיע על האריזה הינו מבלבל היות והערך התזונתי כתוב עבור מוצר מבושל, בעוד שהכמות המצוינת על האריזה הינה למוצר יבש, כלומר לפני בישול. עצם השריית אטריות הנודלס/ ראמן/ אודון במים חמים, סופחת נוזלים, מה שמעלה את המשקל נטו של המנה. כדי לדעת כמה קלוריות יש במנה יש לשקול את האטריות אחרי השרייתם במים, כפי שביצעתי בפועל ומכאן הגעתי לחישוב שלעיל.


נודלס ערך תזונתי במתכון

נודלס מוקפץ בצלחת עמוקה עם שומשום שחור ובצל ירוק פרוס לקישוט מעל
נודלס - קלוריות וערך תזונתי

מנת נודלס מוקפץ מאטריות ראמן ביחד עם הרוטב מהיר (מנת ילדים) מכילה 588 קלוריות, 2500 מ"ג נתרן.

מנת נודלס מוקפץ מאטריות אודון ביחד עם הרוטב מורכב יותר מכילה 478 קלוריות, 1900 מ"ג נתרן.



מנות אסייתיות לרוב עתירות נתרן, בשל רוטב הסויה והטריאקי שיש בהן, בנוסף מוצרים מוכנים מראש לרוב מכילים יותר נתרן ממה שיכיל מוצר גולמי ולא מבושל. מי שכבר היה איתי בתוך תהליך תזונתי, יודע שהגישה שלי היא מודיפיקציות (התאמות) תזונתיות. אפשר לאכול גם מדברים לא בריאים, זה פשוט עניין של שילובים ואיזונים. אז לפני שאגלה לכם איך מאזנים את המנה ולמי בכלל יש צורך כזה, בואו רגע נבין....


כמה נתרן מומלץ לצרוך ביום?

ההמלצה לאדם בריא היא לצרוך עד 2,400 מ"ג נתרן, מדובר בכמות השווה לכפית מלח אחת ביום. צריכה מופרזת של נתרן מגבירה משמעותית את הסיכון להתפתחות מחלות כרוניות: לחץ דם גבוה, מחלות לב וכלי דם, אבנים בכליות, סרטן הקיבה ושבץ מוחי. ההמלצה היומית לחולי לב, סוכרת או כליות הנה עד 1,500 מ"ג נתרן ליום. בתזונה המערבית, רוב האנשים צורכים כ־4,000 מ"ג נתרן ביום - כמעט פי 2 מהכמות המומלצת ליום. באופן מפתיע רק 15% מצריכת הנתרן בתפריט ישראלי ממוצע מגיעה מן המלחייה, 75% מקורו במזון מתועש ומעובד.


מאחר והמנה שלנו אסייתית ומכילה בתוכה כמות גבוהה של נתרן ברוטב הסויה, ברוטב הטריאקי וכן באטריות וכן כמות גבוהה של פחמימות, מומלץ לאזן אותה תזונתית על ידי אכילה של מחצית מהכמות וכך להגיע ל 900 עד 1250 מ"ג נתרן ולצרוך עמה מנה גדולה של סלט ירקות המכיל את מינרל האשלגן וכן מנת חלבון (בין אם זה דג, נתחי חזה עוף, רצועות טופו או קטניות) וביחד להגיע לתחושת שובע וסיפוק מהארוחה.


>> למידע על ייעוץ תזונה בהתאמה אישית מי שנמצא בדיאטת הרזיה, מומלץ להכין את הגרסה היותר מתוחכמת של הרוטב ולאכול שליש- רבע מהכמות, תוך שילוב מנת חלבון, ירק חם וחי. נשים הסובלת מתסמונת קדם וסתית, מומלץ להימנע מתחילת הביוץ ממזונות עתירי נתרן, כדי למנוע את צבירת הנוזלים המתרחשת עד למעמד קבלת הוסת. אין באמור להחליף או להוות ייעוץ תזונתי אישי.


הכנתי לכם גם סרטון מצולם ובו אני מראה איך להכין את המתכון לנודלס מוקפץ בווק ואיך מכינים נודלס במחבת. כמה זמן צריך בכל אחד מהם. וכמובן מסבירה ומשתפת על הערכים התזונתיים שבמתכון - כמה קלוריות ונתרן יש בכל מנה. אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים וללחוץ על כפתור הפעמון, כדי לקבל עדכונים כשעולה תוכן חדש לערוץ.



רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם.

רוצים לקבל עדכונים על המאמרים והמתכונים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.



 

נודלס מוקפץ

טבעוני.

ידידותי לטבעונים ולרגישים ללקטוז.

ידידותי לסוכרתיים, לנמנעים מגלוטן ולמדיאטים - תחת התאמות.

נודלס שילדים אוהבים
נודלס מוקפץ - מתכון שילדים אוהבים
 

זמן הכנה: 10 דקות דרגת קושי: קל מאוד

 

מצרכים:

  • 1 חבילת אטריות אודון בוואקום/ אטריות ראמן בוואקום


מצרכים לרוטב 3 רכיבים:

  • 1/4 כוס (3-4 כפות) רוטב צ'ילי מתוק

  • 1/4 כוס (3-4 כפות) רוטב טריאקי

  • 1/4 כוס (3-4 כפות) מים

  • 1 כף שמן שומשום

  • 1/4 כפית מלח

מצרכים לרוטב מתוחכם יותר:

להגשה:

  • שומשום שחור

  • בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

הוראות הכנה:

  1. מניחים את אטריות הראמן/ אודון בקערה עם מים רותחים למשך דקה.

  2. מסננים את אטריות האודון/ ראמן מהנוזלים ושוטפים תחת מי ברז קרים, כדי להוריד מהם את העמילן

  3. מערבבים בכוס את מצרכי הרוטב.

  4. מדליקים אש על להבה בינונית-גבוהה ומחממים עליו ווק או מחבת (על להבה בינונית)

  5. כשהווק חם מוסיפים לתוכו את אטריות האודון, שופכים עליהם את הרוטב ומערבבים / מקפיצים מידי כמה דקות, משך ההכנה בווק הינו שבע דקות משך ההכנה במחבת הינו עשר דקות.

  6. המנה מוכנה כשהאטריות מקורמלות בתוך הרוטב. הרוטב עוטף כל אטריה כמו סוכריה.

  7. שמים בצלחת מוסיפים מעל שומשום שחור לקישוט ובצל ירוק ומגישים.

הערות:

  • רגישים לחריף - השתמשו בכף וחצי צ'ילי מתוק ואת הכמות החסרה, השלימו ברוטב טריאקי.

  • צליאקים ורגישים לגלוטן - השתמשו באטריות אורז.

  • סוכרתיים - מנה מכילה 4.5 מנות פחמימה. אזנו את המנה בהתאם עם אינסולין, או צרכו שליש-חצי מהכמות בשילוב חלבון וירקות ירוקים.

  • מדיאטים - מי שנמצא בדיאטת הרזיה, מומלץ להכין את הגרסה היותר מתוחכמת של הרוטב ולאכול שליש- רבע מהכמות, תוך שילוב מנת חלבון, ירק חם וחי.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page