סלט מקסיקני
תירס מתוק עם אבוקדו קרמי ועגבניות עסיסיות זה כמו מסיבת ריקודים במטבח שלכם, רק בלי הסיכון לדרוך על הרגליים של מישהו. המתכון הזה ילמד אתכם איך להכין סלט מקסיקני צבעוני, מרענן ובריא, שגם הדיאטנית שלכם תאשר. זה כמו טיול לקנקון, רק בלי כוויות השמש והכובע המוזר. אז קדימה! הפשילו שרוולים והפליגו איתי למחוזות הקולינריים של מקסיקו.
יתרונות תזונתיים:
שעועית שחורה - מכילה סיבים מסיסים המסייעים במניעת סרטן, בהורדת כולסטרול ובאיזון רמת הסוכר בדם. היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו אשלגן וסידן.
אבוקדו - מכיל נוגדי חמצון כמו לוטאין וזקסנטין, התורמים לבריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון לחלות בקטרקט. עשיר בחומצה אולאית המסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) ולהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) בדם.
פלפל אדום - מספק כמות משמעותית של ויטמין C, המגביר את ספיגת הברזל הצמחי הנמצא בשעועית השחורה.
הרכב הסלט מספק הרמוניה של אבות המזון: פחמימות (תירס, ערמונים), חלבונים (שעועית), שומן טוב (אבוקדו) וירקות (ויטמינים ומינרלים). הוא מעניק תחושת שובע ממושכת ומממש בפועל את עקרונות התזונה הים תיכונית.
סלט מקסיקני
טבעוני. ללא גלוטן. מתאים ל: מדיאטים.טבעונים. סכרתיים. צליאקים. רגישים לגלוטן
זמן הכנה: 15 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים לסלט: (1 מנה)
1/2 כוס גרעיני תירס
1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת
1/2 אבוקדו קצוץ
2 כפות בצל סגול קצוץ
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים/ רבעים
3 כוסות ירקות עליים אורגנים
אופציה: ניתן להוסיף גם 1/2 כוס ערמונים קצוצים
מצרכים לרוטב: (2 מנות)
2 פלפלים אורגניים קלויים
3 כפות. גרעיני דלעת
מיץ מלימון אחד
1 כף כוסברה טרייה
1/4 כפית. כַּמוֹן
קאיין
מלח לתיבול
לאוהבי החריף: 1/2 פלפל חלפיניו קצוץ
הוראות הכנה:
מרתיחים מים בסיר קטן, כשהמים רותחים מוסיפים את התירס ומבשלים במשך 2-3 דקות ומסננים.
בנתיים, שמים את הירקות העליים בקערה גדולה, קוצצים את שאר חומרי הסלט ומוסיפים לקערה, כשהתירס מוכן, מוסיפים גם אותו.
להכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר במהירות גבוהה ומעבדים לתערובת חלקה, במשך כדקה.
יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט, ואת היתר מעבירים לקופסא ושומרים במקרר לשימוש בהמשך השבוע.
מערבבים את הרוטב עם הסלט ומגישים.
בתיאבון!
פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.