top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

סלט מקסיקני

תירס מתוק עם אבוקדו קרמי ועגבניות עסיסיות זה כמו מסיבת ריקודים במטבח שלכם, רק בלי הסיכון לדרוך על הרגליים של מישהו. המתכון הזה ילמד אתכם איך להכין סלט מקסיקני צבעוני, מרענן ובריא, שגם הדיאטנית שלכם תאשר. זה כמו טיול לקנקון, רק בלי כוויות השמש והכובע המוזר. אז קדימה! הפשילו שרוולים והפליגו איתי למחוזות הקולינריים של מקסיקו.

סלט מקסיקני טבעוני עם שעועית שחורה, תירס וירקות
סלט מקסיקני צבעוני ומרענן. חגיגה של טעמים בפה


יתרונות תזונתיים:

  • שעועית שחורה - מכילה סיבים מסיסים המסייעים במניעת סרטן, בהורדת כולסטרול ובאיזון רמת הסוכר בדם. היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו אשלגן וסידן.

  • אבוקדו - מכיל נוגדי חמצון כמו לוטאין וזקסנטין, התורמים לבריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון לחלות בקטרקט. עשיר בחומצה אולאית המסייעת להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) ולהפחתת הכולסטרול הרע (LDL) בדם.

  • פלפל אדום - מספק כמות משמעותית של ויטמין C, המגביר את ספיגת הברזל הצמחי הנמצא בשעועית השחורה.


הרכב הסלט מספק הרמוניה של אבות המזון: פחמימות (תירס, ערמונים), חלבונים (שעועית), שומן טוב (אבוקדו) וירקות (ויטמינים ומינרלים). הוא מעניק תחושת שובע ממושכת ומממש בפועל את עקרונות התזונה הים תיכונית.


 

סלט מקסיקני

טבעוני. ללא גלוטן. מתאים ל: מדיאטים.טבעונים. סכרתיים. צליאקים. רגישים לגלוטן

סלט מקסיקני
סלט בניחוחות של חופשה מקסיקנית
 

זמן הכנה: 15 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים לסלט: (1 מנה)


  • 1/2 כוס גרעיני תירס

  • 1/2 כוס שעועית שחורה מבושלת

  • 1/2 אבוקדו קצוץ

  • 2 כפות בצל סגול קצוץ

  • 10 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים/ רבעים

  • 3 כוסות ירקות עליים אורגנים

  • אופציה: ניתן להוסיף גם 1/2 כוס ערמונים קצוצים


מצרכים לרוטב: (2 מנות)

  • 2 פלפלים אורגניים קלויים

  • 3 כפות. גרעיני דלעת

  • מיץ מלימון אחד

  • 1 כף כוסברה טרייה

  • 1/4 כפית. כַּמוֹן

  • קאיין

  • מלח לתיבול

  • לאוהבי החריף: 1/2 פלפל חלפיניו קצוץ

הוראות הכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר קטן, כשהמים רותחים מוסיפים את התירס ומבשלים במשך 2-3 דקות ומסננים.

  2. בנתיים, שמים את הירקות העליים בקערה גדולה, קוצצים את שאר חומרי הסלט ומוסיפים לקערה, כשהתירס מוכן, מוסיפים גם אותו.

  3. להכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בבלנדר במהירות גבוהה ומעבדים לתערובת חלקה, במשך כדקה.

  4. יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט, ואת היתר מעבירים לקופסא ושומרים במקרר לשימוש בהמשך השבוע.

  5. מערבבים את הרוטב עם הסלט ומגישים.

בתיאבון!


פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

305 צפיות

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page