top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשים טבעונית וללא גלוטן. נימוחה, טעימה ובריאה. עוגה בחושה קלה ומהירת הכנה. מתכון בעשר דקות עבודה. עוגה טבעונית מושלמת לט"ו בשבט ולטיולים בחיק הטבע. למעבר היישר למתכון - לחצו כאן.

עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים. צילום: שי נייבורג

עוגת פירות יבשים הינה העוגה האהובה עליי בעולם! אני אוהבת לאכול פרוסה ממנה ביחד עם כוס קפה שחור בשעות אחר צהריים וגם לקחת אותה איתי לטיול שטח ארוכים בחיק הטבע - בזכות היותה דחוסה אנרגטית, טעימה ובעלת שפע של יתרונות בריאותיים. הגירסה הזו הינה הגרסה הבריאה ביותר - העוגה טבעונית ואינה מכילה גלוטן בזכות השימוש בקמח טף, דגן קדום מאתיופיה המכיל שפע של ויטמינים ומנרלים ואינו מכיל גלוטן.



פירות יבשים - ערך תזונתי:

אגוזים: שייכים למשפחת השומנים הבריאים. מלאים בויטמנים ןמינרלים חלבון ושומנים בריאים. שימושם באפיה, עוזר להוריד את הערך הגליקמי של העוגות ומסייעת בתחושת שובע ממושכת. מציעים מגוון יתרונות בריאותיים:

אגוזי מלך: תומכים בבריאות הלב. צריכה קבועה יכולה לסייע בהורדת הכולסטרול הרע, בהפחתת הסיכון לקרישי דם ובשיפור בריאות העורקים. תומכים בבריאות העצם, בזכות תכולת המגנזיום שבהם הנחוץ לספיגת סידן. ותומכים בבבריאות העור, בזכות היותם מקור עשיר לויטמין E. כוללים את נוגד הדלקת אומגה 3 ובמינרל האבץ. אגוזי ברזיל: אגוז ברזיל אחד מכיל כ100% מהצריכה היומית המומלצת של סלניום, נוגד חמצון רב עוצמה המסייע לבריאות המח, חילוף החומרים ועשוי לסייע בהגנה מפני סרטן.

אגוזי לוז: עשירים בשומן חד בלתי רווי ובויטמין E - נוגד חמצון המסייע בהגנה על דפנות התאים מפני רדיקלים חופשיים. בנוסף, עשירים בברזל, זרחן ואשלגן. עשירים ובויטמינים ומינרלים התומכים בבריאות העור, הלב ובריאות העצם כולל מנגן, מגנזיום, ברזל ונחושת וויטמין E. פיסטוקים: מלאים בנוגדי חמצון התומכים בבריאות הלב ומשקל גוף תקין ומאזנים רמות סוכר. באגוז אחד יש 4 קלוריות מה שהופך אותם להכי פחות דחוסים אנרגטית ביחס ליתר האגוזים.


אגוזי מקדמיה: עשירים, חמאתים מקור נהדר לחומצות שומן חד בלתי רווי התומכות בבריאות הלב. 28 גרם מספקים 58% מדרישות הגוף למנגן וכן 22% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין B (תיאמין) המסייע למטבוליזם תקין. אגוזי קשיו: למרות שהם נחשבים כאגוזים, קשיו הוא למעשה זרע. מקור נהדר של אנרגיה התומך בבריאות העור, העצם ובריאות המח. 28 גרם מספקים 10% מדרישות הברזל, 11% מדרישות האבץ, 20% מגנזיום ו23% מנגן החיוני לבריאות העצם.

אגוזי פקאן: עשירים בסיבים תזונתיים ובמינרל האבץ המסייע בחיזוק מערכת החיסון ותומך בבריאות העור. כמו כן, תומכים במערכת העיכול ובבריאות הלב. יכולים לסייע במניעת הצטברות הפלאק על דפנות העורקים. אחד מהאגוזים האוצרים בתוכם הכי הרבה נוגדי חמצון. שקדים: מקור נהדר לויטמין E ולמינרל הסידן. מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות המקושרות עם בריאות הלב והורדת כולסטרול.

עוגת פירות יבשים
עוגת פירות יבשים. צילום: שי נייבורג

פירות מיובשים: פירות שיובשו באופן טבעי או באמצעות מיכון. בתהליך הייבוש, הפרי מאבד מים רבים, מצטמק ומאבד את רוב משקלו המקורי. ריכוז הסוכר בפרי היבש גבוה יותר ולכן גם טעמו דומיננטי יותר בהשוואה לפרי טרי, וכן מרבית הוויטמין C שהיה בו הולך לאיבוד. לפירות יבשים תכולת מינרלים גבוהה:הם עתירים בסיבים תזונתיים וצריכתם במקביל לשתיים מים מסייעת בהסדרת תנועתיות מעי, במידה וזו עצלה. תמרים: עשירים בסיבים תזונתיים, ומהווים מקור למינרלים: אשלגן, מגנזיום, ברזל, סידן, אבץ וויטמיני B.

בנוסף, עשירים בנוגדי חמצון פוליפנולים, המסייעים במניעת טרשת עורקים על ידי הפחתת חמצון הכולסטרול הרע (LDL) וסילוק עודפי כולסטרול מדופן העורק. מתיקותם עונה על הצורך באנרגיה זמינה ויכולה לספק תשוקה למתוק ואף להוות תחליף לשימוש בסוכר פשוט.

תאנים: מקור לסיבים תזונתיים, למינרלים: אשלגן, מגנזיום וברזל ולוטמיני B ו-K. בנוסף, מהווים מקור לפוליפנולים אתוציאנינים סגולים. במידה ורוכשים תאנים מיובשות, בחרו תאנים אורגניות על מנת להמנע מסולפיטים, משמר הגורם לתגובה שלילית בחלק מהאנשים.


אז קדימה! אפו את העוגה וצאו לטייל בשבילי ארץ ישראל, השקדיה בתקופה זו משגעת.


המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אל תשכחו לסמן בלייק לסרטון 👍וכמובן לעקוב אחריי גם ביוטיוב:

רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם. לקבלת עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי, כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.

את התמונות של העוגה, צילם הפעם צלם האוכל שי נייבורג, חבר מקסים שהוא צלם אוכל בחסד. לאתר של שי לחצו כאן.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות שלמטה.

 

עוגת פירות יבשים טבעונית


טבעוני. ללא גלוטן.

עוגת פירות יבשים טבעונית
עוגת פירת יבשים. צילום: שי נייבורג
 

זמן הכנה: 10 דק' זמן אפיה: 25 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 300 גרם תערובת אגוזים לא קלויים, מהסוג האהוב עליכם (מקדמיה לוז, קשיו, פקאנים, פיסטוקים וכיוצ')

  • 350 גרם פירות יבשים (צימוקים כהים, תאנים, שזיפים וכיוצ'),

  • 250 גרם תמרים קצוצים' תמרים בואקום

  • 1 כוס שיבולת שועל (מעורגלת - לנמנעים מגלוטן)

  • 1 כוס קמח טף בהיר

  • 2 כפיות אבקת אפיה

  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

  • 1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר

  • 2 כפות זרעי צ'יה מושרים בכוס מים למשך רבע שעה

  • 4 כפות שקדימון/ שמן קוקוס/ שמן לבחירה

  • 2 כפות תמצית וניל טבעית

  • 6 כפות סירופ מייפל/ סילאן/ סוכר

  • גרידת לימון מ2 לימונים

הוראות הכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את האגוזים והפירות היבשים.

  2. אחרי טחינה מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את יתר הרכיבים היבשים.

  3. בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים הרטובים לקבלת בלילה אחידה: מיץ תפוזים, ג'ל הצ'יה-מים, רסק תפוחי עץ, סילאן, תמצית וניל, שקדימון וגרידת לימון.

  4. מעבירים את בלילת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק שבתוכן נייר אפיה.

  6. אופים בתנור על חום של 180 מעלות צלזיוס למשך כחמישים דקות.

  7. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.

תזונטיפ: למי שאין בעיה עם גלוטן יכול להשתמש ב2 כוסות קמח כוסמין לבן/ 2 כוסות קמח רגיל, במקום בטף והשיבולת שועל.


צרכני ביצים? ניתן להשתמש ב3 ביצים אורגניות במקום הצ'יה והמים.

בתיאבון!

פותח על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page