פולנטה שעועית בקארי
פולנטה בגרסה קצת אחרת. פולנטה עם שעועית וקארי - מנה טעימה ומאוזנת ברוח התזונה הים תיכונית.
עבור אלו מכם שאומרים לי תמיד שהם אוהבים שעועית אבל לא יודעים איך לאכול אותה, עבור הפעמים שמתחשק מזון מחמם, מזון שיעשה טוב על הנשמה, מזון שיתן את התחושה של ארוחה מלאה, משביעה וטעימה - אני מביאה את המתכון הבא.
יתרונות בריאותיים ותזונתיים:
שעועית -בזכות היותה מכילה סיבים מסיסים היא מסייעת במניעת סרטן, בהורדת כולסטול, באיזון רמת הסוכר בדם.
שעועית אדומה, מכילה 22 גרם חלבון וכ-15 גרם סיבים תזונתיים ועשירה במינרלים אשלגן ובסידן.
קארי - תערובת תבלינים המסייעת בחיזוק המערכת החיסונית ומכילה רכיבים נוגדי סרטן >> למידע על ייעוץ תזונה בהתאמה אישית
רוצים לקבל עדכונים על המתכונים והמאמרים הבאים שלי? כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.
כתבו לי בתגובות למטה - מה חשבתם על המתכון.
פולנטה שעועית בקארי
ידידותי לטבעונים, למדיאטים, לנמנעים מגלוטן ולסוכרתיים.
זמן הכנה: 10 דק' זמן בישול: 10 דק' זמן כולל: 20 דק' דרגת קושי: קל
מצרכים לשעועית בקארי: (5 מנות)
1 כוס שעועית שחורה/ אדומה מבושלת
1 כוס נוזלים ממי השעועית
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתושות/ כפית שום כתוש
1 כף קארי
1 כפית מלח ים
הוראות הכנה במידה והשעועית שלכם טרם בושלה:
משרים את השעועית במשך 12-24 שעות ומחליפים במהלכם 2-3 פעמים את המים.
מבשלים את השעועית בסיר עם מים במשך כ3-4 שעות, עד שהיא נעשית רכה.
מסננים את השעועית ושומרים כוס אחת מנוזל הבישול.
הוראות הכנה:
מחממים שמן במחבת בקוטר של 26 ס"מ, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את השום והקארי ומערבבים במשך דקה.
מוסיפים את השעועית ביחד עם כוס הנוזלים (ליצירת מרקם של תבשיל) ומבשלים כשהסיר מכוסה למשך כ5 דקות, כדי לתת לטעמים להתמזג.
מגישים מעל הפולנטה.
מצרכים לפולנטה: (כמות של 4 מנות לארוחת ערב+ 4 מנות לארוחת בוקר)
6 כוסות מים + כוס מים/ 6 כוסות מים+ כוס חלב שקדים
2 כוסות קמח תירס גס
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
מביאים את ה6 כוסות מים והמלח לרתיחה (אם אתם עצלנים כמוני - שימו היישר מים רותחים).
מוסיפים את הקמח תירס בזרם קבוע תוך כדי ערבוב תמידי.
מנמיכים את האש ומערבבים במשך כמה דקות עד שהפולנטה מתעבה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הבישול כוס חלב שקדים או כוס מים.
ממשיכים לבשל עד שהתערובת סמיכה כשמנת ואין לה כבר טעם עמילני גולמי. .
מוסיפים בסוף שמן קוקוס ומערבבים.
כשהפולנטה מבושלת, שפכו מחצית מהתערובת לתבנית אינגליש קיק ושמרו לארוחת בוקר.
מגישים את הפולנטה חמה כשמעליה השעועית בקארי.
בתיאבון! פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.