top of page
_edited.jpg

אהלן, טוב שבאתם. אני יפית. תזונאית, מאמנת כושר, מתכונאית. מפתחת גישת התזונה NutraCoach

אוכל, מזון והשפעותיו על תפקוד האדם מרתקים אותי מאז שאני זוכרת את עצמי. אני עוזרת ללקוחותיי לדייק את ההקשבה לגוף ומלמדת תודעת שפע של אכילה. בזמן הפנאי שלי, אני יוצרת מתכונים בריאים וטעימים.

הצטרפו לקהילה

 NutraCoach אל תפספסו! הצטרפו לקהילת

ותהיו ראשונים לקבל מתכונים טעימים ומידע תזונתי מרתק ישירות למייל שלכם 

כיף שהצטרפת! דברים טובים יגיעו בקרוב

עקבו אחריי
  • Nutracoach's youtube button
  • Nutracoach's Instagram button
  • Nutracoach's facebook button
תכנים שהועלו לאחרונה 
IMG_20200525_200926_edited.jpg
book2.png
תמונת הסופר/תיפית בן מרדכי

צ'ילי קון קרנה טבעוני

קערת צ'ילי קון קרנה טבעוני היא אחד המאכלים המנחמים והאהובים עליי ביום חורפי קר. המתכון המנצח שלי לתבשיל הצ'ילי האהוב עם שעועית, פטריות בשרניות ותבלינים כמו במקסיקו. טעים, בריא, עשיר בחלבון צמחי ובטעמים עמוקים, משביע וקל להכנה. צ'ילי נון קרנה - תענוג שמתרחש בסיר אחד.

תבשיל צ'ילי קון קרנה טבעוני בקערה עם כף
צ'ילי קון קרנה טבעוני. בספרדית מלאה הוא נקרא צ'ילי סין קרנה

צ'ילי סין קרנה הוא אחד מהתבשילים האהובים עלי ביותר: תבשיל בעל טעמים עמוקים ועשירים, קל להכין אותו, להגיש עם אורז או אורז כרובית וזאת אחלה ארוחה טעימה, משביעה שלוקחת אתכם היישר למחוזות מקסיקו. המילים צ'ילי קון קרנה מגיעות מספרדית ומשמעותן צ'ילי עם בשר. צ'ילי קון קרנה טבעוני בספרדית זה צ'ילי סין קרנה (=צ'ילי בלי בשר). בספרדית: קון= עם. סין= בלי. ויש הקוראים לו גם צ'ילי נון קרנה אבל בעצם הכל מילים שמנסות לתאר תבשיל שעועית מדהים! נימוח, טעים, מחמם וסופר בריא.


כשמגיעים אליי אורחים ובא לי להרשים אני מכינה את מרק הדלעת היפנית כמנה ראשונה ולעיקרית מגישה את הצ'ילי סין קרנה שלי לצד אורז, אורז כרובית וסלט סלסה פרסקה. אנקות העונג לא מאחרות להגיע ואני רגועה כי אני יודעת שיצרתי ארוחה מאוזנת ומלאה - עשירה בחלבון מהצומח, ויטמינים, מנרלים ופחמימות מורכבות. ביום שאחרי, אני אוהבת לאכול אותו ביחד עם טורטיות, סלסה פרקסה, גוואקמולה וכוסברה וליצור לעצמי בוריטו בערב מקסיקני.


לפני נעבור למתכון, אתייחס רגע ליתרונות התזונתיים והבריאותיים שבמנה נהדרת זאת.


יתרונות תזונתיים ובריאותיים:

קערת צ'ילי נון קרנה
קערת צ'ילי נון קרנה

כורכום - תבלין המסייע בהגנה על המח, אנטי-סרטני ואנטי-דלקתי.

פטריות - מסייעות על פי הרפואה הסינית בשיפור תפקוד מערכת החיסון. במתכון שלנו הפטריות יהוו תחליף לבשר. פלפל צ'ילי - מסייעת בהגברת חילוף החומרים בכות היותה מכילה קפסצאין.

קטניות - מסייעות לתחושת שובע ממושך בזכות הסיבים התזונתים המסיסים שיש בה, בויטמיני B ובברזל.


בואו לשמוע עוד על יתרונות הקטניות ולראות מה פרופ' רפי קרסו חשב על המתכון:


המתכון המצולם מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלי. אם טרם נרשמתם - אל תשכחו להרשם לערוץ כמנויים🙂


רגע לפני המתכון הכתוב, אתם מוזמנים להצטרף לעמוד שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם. לקבלת עדכונים למייל על המתכונים והמאמרים הבאים שלי, כתבו את כתובת המייל שלכם בתיבה שלמטה.


הכנתם? איך יצא? כתבו לי בתגובות למטה.



 

צ'ילי קון קרנה טבעוני

ידידות לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, למדיאטים ולסוכרתיים.

צ'ילי קון קרנה טבעוני בתוך קערה
צ'ילי קון קרנה טבעוני
 

זמן הכנה: 10 דק' זמן בישול: 30 דק' זמן כולל: 40 דק' דרגת קושי: קל

 

מצרכים:

  • 3-4 כפות שמן קוקוס

  • 3/4 בצל סגול חתוך לקוביות

  • 4 שיני שום כתושות (אפשרי)

  • 1 כוס גזר חתוך

  • 1 כוס שורש סלרי חתוך לקוביות

  • 1 פלפל חריף קצוץ

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית אורגנו

  • 1-1.5 כפית פפריקה מעושנת/ פפריקה/ פלפל צ'ילי

  • 2-3 כפות של רסק עגבניות

  • כוס וחצי שעועית אדומה/ שחורה (אחרי בישול)

  • כוס וחצי שעועית לבנה (אחרי בישול)

  • 2 כוסות מים/ מרק ירקות

  • 1 כוס פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות

  • עלי דפנה

  • תיבול: מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  1. המתכון הוא עם שעועית מוכנה. מומלץ להשרותה במים למשך 24 שעות ולסנן את המים 3-4 פעמים במהלכם, לאחר מכן (זה השלב בו מומלץ להנביט) לבשלה במים במשך מספר שעות עד לריכוכה.

  2. מחממים סיר/ מחבת עמוקה על אש בינונית, מוסיפים שמן קוקוס ומטגנים בצל במשך 3-4 דקות עד להזהבה. ניתן גם להוסיף שיני שום כתושות ולחכות במשך 1-2 דקות נוספות.

  3. מוסיפים גזר, סלרי ופלפל חריף קצוץ (למי שקשה עם חריף שישתמש רק ב1/3 פלפל), מערבבים היטב ומבשלים במשך כ7 דקות נוספות.

  4. מוסיפים את כל התבלינים, למעט המלח. מוסיפים רסק עגבניות ושעועית אדומה ולבנה ביחד עם כוס מים, מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל למשך כ7 דקות.

  5. מוסיפים כוס נוספת של מים ואת הפטריות ונותנים למנה להתבשל במשך 8-12 דקות נוספות.

  6. לקראת סוף הבישול מוסיפים חופן עלי דפנה למנה שיתנו לה ארומה וטעם נהדרים.

  7. עם כיבוי האש, מוציאים את עלי הדפנה, מוסיפים מעט מלח ופלפל (למי שאוהב) ובתיאבון.

הערות:

  1. מנת צ'ילי זו יוצאת במרקם מעט סמיך. לאוהבי מרקם נוזלי יותר - מומלץ להוסיף בסוף 1/2-1 כוס נוזלים.

  2. המנה הזו מאוזנת תזונתית עם אורז בסמטי בבסיס שלה ומעליה צ'ילי סין קרנה.

בתיאבון!

פותח והומצא על ידי יפית בן מרדכי.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page